UPPDATERING!

så, ett bra tag sedan jag uppdaterade här på bloggen. det har gått ungefär fem veckor sedan. i förra inlägget pratade jag nervöst om övningskörning och allt som hörde därtill. känns skönt att skriva att det numera är ett avslutat kapitel och om två dagar fyller mitt körkort en månad precis! :) det känns fortfarande overkligt och varje gång jag sätter mig i bilen och kör iväg så känns det som att jag gör något olagligt, men det är väl så de flesta känner! ;)
flytten upp till dalarna gick bra, vi fick precis in allt i bilen, men öppnade man bakdörrarna så var det så packat att sakerna vällde ut. introhelgen här uppe på kläppen blev mycket bättre än förväntat, hade varit ganska onödigt nervös inför den. jag och oskar landade ut i en stuga i mitt i pisten, väl där väntade vi in de andra fem som skulle komma att bo med oss där under helgen. och jag beskriver känslan liknande big brother. där satt man i en stuga och väntade på helt främmande människor som man skulle bo med i kommande två dygn. de ramlade in en efter en och tillslut var vi ett bra gäng på sju personer. vi pratade, kollade på tv och lekte mördarleken. vi hade alltså känt varandra i cirka tre timmar och vi började leka en lek som gick ut på att mörda varandra. haha. det låter våldsamt men vi satt blixtstila i en soffa, så det gick ganska lungt till! ;)
efter introhelgen som innehöll hur mycket fakta som helst fick vi flytta in i våra blivande boenden för säsongen. jag och oskar delar numera på en stor lägenhet lite söder om kläppen. vi är jättenöjda och det känns riktigt bra att ha ett eget place att kunna bre ut sig på.
gudja, det har hänt så mycket här uppe. saker som jag aldrig trodde jag skulle utsätta mig själv för. jag har tillexempel tagit skoterkörkort och kör numera skoter på jobbet om dagarna. något som jag aldrig funderar på att vilja göra, men det är hur kul som helst! jag har även utfört en evakuering från stolsliften. något jag fasade för länge men som sedan gick hur bra som helst. jag känner att utmaningarna jag får här uppe är väldigt bra och nyttiga för mig och min utveckling! för jäklar vad man lär sig mycket nytt varje dag!
att jobba i liften är ett ganska spännande och krävande jobb. inte alls så som jag hade väntat mig. det är ett mycket tufft jobb faktiskt. som att stå ute i minus 28 grader i cirka nio timmar och se glad och trevlig ut mot varje gäst fast än att man fryser så mycket att man helst skulle vilja börja gråta, skrika och springa därifrån och aldrig mer komma tillbaka. men det är en utmaning och jag börjar gilla det mer och mer. det är häftigt att se att man faktiskt klarar av de där dagarna då det är så där ohyggligt kallt. men sådär kallt har det bara varit två gånger jag jobbat. de andra dagarna flyter det på bra och det är stundtals ett mycket roligt och trevligt jobb! jag märker också hur mycket bättre man mår överlag när man är ute hela dagarna och jobbar, man blir trött på ett bra och nyttigt sätt och inte på ett sätt då man suttit vid datorn för många timmar eller legat i sängen för länge...utan man är verkligen uttröttad och det är riktigt skönt!
imorgon är sista dagen på år 2009, och ja, det har varit ett speciellt år med mycket ledsamheter men året har även haft sina glada stunder särskilt nu senaste månaderna.
nyårsafton imorgon och vad ska jag säga?! det är oftast ingen dag jag ser framemot mer än andra dagar och tycker ibland att aftonen kan vara lite överskattad. det är sån press att man ska hitta på något riktigt roligt och ha en toppen kväll med mycket fest. känns nästan skönt just nu att jag faktiskt ska upp och jobba på nyårsdagen. så ställs inga krav eller press på att man ska dricka sig berusad och dansa galet. imorgon kväll blir det nog iallafall att fira in det nya året med folket på anläggningen, festen hålls på sörnäsgården och det ska bli himla trevligt att vara där.
oj, vad jag har skrivit mycket nu. men det behövdes en rejäl uppdatering tyckte jag! och som sagt ni som har några dagar ledigt eller så nu och fram till april får mer än gärna sätta er i en bil och komma upp och hälsa på, för gott om plats har vi i stugan och att bo gratis är väl aldrig fel? ;) det är bara att höra av er om ni blir sugna och får tid!
iskalla kramar från sälen!

RSS 2.0