?

20 SKOLDAGAR TILL I HELA TREAN? DET KÄNNS HELT OTROLIGT KONSTIGT!?
Studenten börjar närma sig med stora kliv även om vi bara är i januari.
Nu ska jag verkligen ta vara på dessa 20 dagar som är kvar och göra något bra av det!


:)

praktikplats

det blev kristianstad idag med syster och matilda. vi saknade dock shoppinghumöret och vi fick inte med oss speciellt mycket hem, vilket kanske är bra då det sparades en del pengar. jag behöver pengarna nu då jag och oskar fått reda på att vi ska ha vår praktik i sälen i två veckor i vår, härligt! pengar lär behövas till mat och andra aktiviteter där uppe.

jag älskar lång helger! är ledig imorgon med, men då lär det bli full rulle hela dagen. Vår utställning på skolan äger rum på onsdag och jag ska hinna måla om mina tavlor, baka 50 muffins och planera allt annat till onsdag.

nu ska jag lägga mig och läsa naturkunskap! :)

godnatt.

röda hjärtan

jag saknar dig oskar.
jag vill bara få vara dig nära just nu.
imorgon och i helgen är du bara min!
jag älskar dig! ♥



may angels lead you in

jag är ute och går långa rundor och försöker rensa huvudet på tankar men kan inte få det ur huvudet hur långt jag än går. jag tänker på det, jag tror jag måste göra det för att någon gång kunna acceptera det. jag tittar upp och undrar om du ser, jag undrar om du kan tänka, jag undrar om du, just du finns någon annanstans, är du samma kille eller är du någon annan. det finns så många frågor men inga svar. jag tänker att inget kan göras ogjort, ingen kan ändra på det. vi kommer fortsätta att växa medans du förblir 21 år...men jag undrar hur ni bar er åt, hur gick det till? det är svårt att förstå när jag själv är så långt ifrån sådant som du var nära. jag läser det folk skriver om dig, och kan bara konstatera att du är så saknad, av alla. nära som inte nära. alla saknar dig! du var en glädjespridare som berörde alla.

det blir en tankeställare när någon ung person bara försvinner bort ifrån denna jord så hastigt. jag minns för några år sedan en olycka. där en ung älmhultsprofil dog. jag minns hur svårt det är till en början, även om man inte kände denna person. så var det nära på något sätt. man visste vilka de anhöriga var, man såg dem i byn och jag minns så väl hur mycket jag funderade. jag kan inte förstå att man kan ens vara ute, att man kan prata med folk, det är så otroligt svårt att förstå hur de ens klarar sig. samtidigt som man lider med dem är man glad att de faktikst är ute och rör på sig bland folk.
man tänker och funderar på allt, döden, hur det gick till, hur de anhöriga känner och allt som har med det att göra. jag tror vi människor fungerar så. helst skulle man vilja ha en klar bild av hur allt såg ut för att kunna släppa det mer, få svar på en del frågor. jag tror faktikst att det är viktigt att man funderar, på något sätt är det meningen. på något sätt tror jag att allt är meningen även om vissa saker är obegripligt att förstå vad meningen med det skulle vara. jag tror du är på en bättre plats, du trivs där tror jag. jag vill tro!

jag blir så glad men samtidigt så ledsen när jag ser hyllningsfilmen på dig. de speglar verkligen ditt sätt att vara,såsom jag lärde känna dig - flummig, galen och hela tiden den starka livglädjen i dina ögon! http://www.hultsfredsfilmen.se/

himlen

igår fick jag veta något fruktansvärt. när jag fick smset kändes det faktikst som att mitt hjärta stannade upp för en minut. jag kunde inte tro att det var sant, man vill inte inse det faktum att det faktikst är en hemsk sanning som sprids. det visade sig vara sant och sen dess har jag haft en konstig känsla i kroppen. en känsla av oro, sorg och tomhet. jag kände dig inte så väl men du har berört mig som så många andra, vi har setts på en hel del fester, skojat, diskuterat saker och haft roligt. varje gång jag såg dig eller var där du befann dig, så skrattade jag, jag vet ingen annan som hade så mycket roliga ord att göra av med som du, jag förstod aldrig vart du fick allt ifrån. du var en kille som levde för att ha konstant roligt  och det kanske var det som oturligt nog fick ta ditt liv. du fastnade i något som gjorde att allt kändes konstant bra. jag minns i våras då jag fick höra att du haft problem men att du tagit dig ur det, jag minns att jag tittade på dig och kände en gläjde att du lyckats ta dig ur. du var såg så stark och lycklig ut och du försökte få mig att ha lika kul som dig den kvällen, dessvärre var jag tråkig och deppig och gick inte riktigt med på det men du försökte dra igång mig och det gladde mig. du är fortfarande så levande på mina bilder och mina filmklipp ifrån den kvällen. jag ser dig framför mig så väl och jag känner mig alldeles säker på att jag snart kommer se dig lika glad & galen på en fest eller festival.

du hade så många vänner, du var en hässleholms profil som alla kände till och aldrig kommer att glömma. jag kan inte förstå att du är borta, det kommer ta ett tag innan jag inser, när det gått ett tag utan att du dykt på någons fest eller på någon festival. linus, jag hoppas du har det bra där du är nu!

under de två dagarna jag vetat om har jag tänkt och tänkt, mycket på dig men mest på din familj och de närmsta. du var för ung för att försvinna, försvinna ifrån alla de som älskade dig och brydde sig om dig. 21 år är ingen ålder! jag tänker på din familj och önskar att de aldrig behövt gå igenom det de måste göra nu. jag kan inte förstå, vad hände? varför? usch, jag önskar verkligen att det inte vore sant!

vila i frid Linus!





ledsen i själen

herregud vad statistiken bara bli högre och högre, även fast att jag inte uppdaterar. får nästan lite dåligt samvete.

igår var en fruktansvärd dag rent ut sagt. det började med att jag åkte till skolan på vår studiedag för att möta upp mina projektvänner på skolan. väl där möts jag av att mina tavlor sitter upphängda i ett klassrum, vilket jag blir väldigt fundersam över då lärarna varit så noga med att tala om för mig att de verkligen inte får visas innan själva utställningen. jag går in och plockar ner dem och märker att två av mina tavlor saknas så jag går till en lärare och frågar först och främst vem som hängt upp dem och vart mina andra två tavlor tagit vägen. hon går vidare och frågar de andra lärarna som sitter i vårt klassrum, då en lärare reser sig upp och kommer mot mig och säger; var det dina tavlor? det visste inte vi, vi använde de igår på öppethus för att det var så få saker uppe på väggarna. jag tänker det är väl helt okej, och frågar men vart är mina andra tavlor så säger hon oj, det var nog dem vi målade över då. jag känner hur jag blir mer och mer upprörd och får sedan se att två av mina tavlor har blivit övermålade med ful grön moss färg. mina motiv som jag har lagt ner timmar på att få fram, och noggran som jag är verkligen har lagt ner tid och tålamod att göra. jag känner hur ledsen jag blir. hon däremot ser det "positiva" i det hela och säger; åh, va inte ledsen gumman detta löser sig, och tänk nu kommer tavlorna att bli ännu bättre än första gången. jag står och stirrar på mina tavlor, tavlor som jag köpt för egna pengar och som jag har målat på, de är helt förstörda! hon tar det fortfarande enkelt och säger jag har färg här så du kan börja måla över de gamla tavlorna redan nu. (precis som det vore snabbt och enkelt att göra lixom.) jag har faktikst lagt ner både tid på att framställa och tänka ut motiven till tavlorna och det var inte så att det bara tog en kvart. hon verkade tro att de gjort det och sätter sig ner och börjar måla på mina gamla tavlor som nu har ett nytt motiv och säger detta löser vi snabbt ska du se. inte nog med det för sen efter det börjar hon kritisera mig om att mina tavlor inte såg färdiga ut eftersom att jag inte målat en grundfärg, och att hon bara trodde att de var kladdar. sen tar hon upp ena handen och säger; vad har du nu lärt dig av detta?
jag står helt stum och vet inte riktigt vad jag ska svara. hon håller upp ett finger och säger; skriva namn på sakerna, hon tar upp ett annat och säger, inte lägga saker på vårt personalrum utan att någon vet om att de ligger där. (då röt jag till och sa att jag visst hade sagt till både en och två lärare att det var mitt projektarbete, men tydligen hade alla glömt det då?)

hon bad om ursäkt en gång, med det kändes ändå som om hon ville få över det på att det faktikst var mitt fel att de tagit mina tavlor. jag tänker och undrar, om jag skulle gått in på hennes rum och pajat hennes dator lite, och sedan sagt, nejmen det stod inget namn, jag visste inte, jag trodde det var okej att ta sönder den lite?! det är i princip samma sak. och detta gör mig så irriterad bara jag tänker på det. morr!

det gjorde ont och jag blev riktigt ledsen. att någon kan göra så?! men nu ska jag försöka att lägga det bakom mig och bara se framemot utställningen och hoppas att vi får in en summa pengar som vi sedan stolt kan räcka över till BRIS!

och idag vaknade jag av en stor glädje, en av mina tavlor är på första sidan av norra skåne idag! happy! :)

två veckors skrivpaus

ett bra tag sedan, närmare bestämt två veckor har gått sen senaste inlägget. det var då för två veckor sedan jag bestämde mig att sluta blogga för ett tag då jag kände att allt som hade med bloggar och gratishemsidor att göra fick mig att bli så himla stressad. jag var beroende av att kolla gynnings, kenzas, blondinbellas och många fler bloggar flera gånger varje dag. vad är det för tid? det är ingenting, vad bryr jag mig egentligen om att blondinbella går och tränar äter lunch med sin nils eller om hon köpt en ny tio-tusen-kronors-väska till sin samling? eller om vad kenza går på för någon bio denna vecka? eller om vad gynning har lagt upp för nya provocerande bilder?  ingenting egentligen och nu när jag sitter och tänker efter vad jag har lärt mig om dessa personer. det är ju egentligen bara patetiskt. men under dessa två veckor jag tagit skrivpaus och gjort lite andra saker istället, som tillexempel har jag denna veckan kommit igång lite med träningen, har gjort något bra för min kropp varje dag och det är jag himla nöjd över. dock är jag arg och irriterad över att upplägget på vår skola är som det är, jag blir galen och undrar på riktigt om lärarna tänkt bränna ut oss sista halvåret? nu är det ju också så att vi bara har sju veckor kvar i skolan och allt, precis allt ska hinnas med. jag som faktikst för en gångs skull kände för att umgås riktigt flitigt med mina kära klasskamrater, för jag vet att någonstans och någongång kommer jag sakna dem något otroligt, ja faktiskt allihopa, min härliga gott och blandat påse som har fått mig att se saker ifrån helt andra perspektiv, som har lärt mig så otroligt många saker säkert omedvetet, saker som jag alltid kommer ha kvar hos mig och minnas.

ikväll sitter jag och lyssnar på alicia keys, hon har en avslappnad och underbar röst. det är nu lite drygt två timmar kvar till handbollen och jag väntar spänt. mitt favoritland kroatien mot mitt hemland sverige. men jag sviker faktikst inte sverige, jag hejar på dem. nu måste jag ut en runda till i det kalla vädret och halt som tusan är det, det är nämligen så att jag har en kissig hund som står gnällandes vid dörren.

imorgon är det studiedag, men flitig som jag är blir det skolan någon timme iallafall. jag har aldrig i hela mitt liv varit så ambisös som jag är just nu. men det är väl bara positivt kanske, om det inte slutar med att jag får en hjärtinfarkt i slutet av nästa vecka så ska jag nog vara nöjd! :)

godnatt

(jag uppdaterade för er skull, tycker synd om ni stackars tio läsare jag har varje dag som i hela två veckor möts av en ouppdaterad blogg, varsågoda)

orden i mina tankar


Sen en tid tillbaka har jag varit trött
Försökt att vara allt på samma gång
Så mycket man kan göra och borde och vill
Mitt i allt så ska man räcka till

Sen en tid tillbaka har jag varit tom
Och försökt att hitta spår som leder rätt
Ja det finns så mycket måsten att vara bra på det man kan
Och mitt i allt så ska man vara sann

Jag har ändrat i mitt rum, köpt nya möbler
Och samlat damm på min gitarr
För allting jag skriver blir ändå för kort
Och allt som är bra med mig har jag förmågan att glömma bort

Sen en tid tillbaka har jag varit tyst
Och försökt att känna efter hur det känns
Ja man gör som alla andra och försöker att bli van
Men jag har tröttnat på att vara likadan

Sen en tid tillbaka har jag känt mig svag
Och försökt att vara nån till lags
Ja man kämpar för en plats som passar både här och där
Och snart har man glömt vem man är

Och jag har ändrat i mitt rum, köpt nya möbler
Och samlat damm på min gitarr
För allting jag skriver det blir ändå för kort
Och allt som är bra med mig har jag förmågan att glömma bort

Sen en tid tillbaka har jag tänkt såhär
Och insett att jag måste börja om
Ja jag har kämpat för en plats som passar både här och där
Men snart ska jag hitta den jag är

Jag har ändrat i mitt rum, köpt nya kläder
Och samlat damm på min gitarr
Men i vad jag än tar på mig känner jag mig alltför kort
Och allt som är bra med mig har jag förmågan att glömma bort

Ja jag har ändrat i mitt rum, köpt nya möbler
Och samlat damm på min gitarr
För allting jag skriver det blir ändå för kort
Och allt som är bra med mig har jag förmågan att glömma bort
Har jag förmågan att glömma bort



för en stund

jag är glad. nu kan jag titta på 90210 & one tree hill igen efter juluppehållet i usa. det är verkligen bra att ha något att se framemot varje vecka. kanske skulle det behöva vara mycket bättre saker att se framemot som tillexempel resor och annat. men när man inte har några pengar så. men jag ska se till att skaffa mig ett jobb och lite pengar snart.



lars winnerbäck & melissa horn - som jag hade dig förut, är så underbart fin.

snö

igår var det självklart grammis som gällde. jag tycker dock att veronica maggio förtjänade något pris. men det var helt rätt att håkan fick ett iallafall.

inatt har jag sovit i min säng själv hela natten & det var hur skönt som helst. det var ett bra tag sedan det hände nämligen, har haft jättesvåra sömnproblem nu under julen. nu hoppas jag att de ändrats och att jag kommer att fortsätta sova sådär gott som man bara kan i sin egen säng. igår började skolan och det kändes helt okej, det var roligt att träffa alla igen och tanken på att vi faktiskt bara har åtta veckor tillsammans nu innan studenten får en att faktikst vilja vara där.

jag hade inte tackat nej till att sova i denna säng, kolla täcket och kudden!


det jobbiga just nu tycker jag nog är snön, det slutar inte att snöa. och det blir bara kallare och kallare för varje dag känns det som om. halsen gör ont och näsan är täppt, igen! jag vill känna att jag är helt frisk snart. men jag får väl bara försöka bota det så gott jag kan, men det är inte så lätt nu när i princip alla går och hostar och nyser på en känns det som. :)

nej, nu ska jag sätta i gång med skolarbete och senare ikväll blir det gymmet med pappa & syster.

hallonparfait

dålig på att uppdatera, men har velat njuta de två sista dagarna på lovet med min familj, släkt & kära pojkvän. det har varit två mysiga dagar. igår åkte jag, oskar och resten av familjen till farmor och farfar, väl där blev det att träffa släkten på pappas sida och sen åt vi en massa. min farmor är verkligen bra på att laga mat speciellt kalkonmiddag. det blev även en massa godis och god hallonparfait. jag åt så mycket att det senare på kvällen svartnade framför mina ögon och jag belv helt yr. inte speciellt smart kan jag väl erkänna, men det var ju så himlans gott!




idag sov jag ganska länge sen tog jag på mig för att gå och hämta min efterlängtade hund som har varit hos mormor och morfar några dagar nu. mormor & morfar hade mcket att prata om och snart hade jag varit där en och en halv timme, det är mycket trevligt när man väl får tid med dem ensamma. det borde man göra oftare! när jag kom hem vid halv två fick jag gå raka vägen in och väcka min oskar (som jag trodde hade varit uppe ett bra tag med tanke på att jag hade varit borta ett tag.)
det blev god mat & äppelkaka till forrest gump.

nu blir det rabalder i ramlösa.
godkväll

s!esta 2009

förra året hade jag inte speciellt kul på festivalen, och jag lovande mig själv att inte besöka den iår. men efter att ha sett första bandsläppen ångrar jag mig nog faktikst. dessutom tar jag studenten veckan efter festivalen så det kanske kan bli roligt att gå dit med alla sina klasskamrater (för de ska förmodligen gå dit.) det är väl bara att hoppas att man är på humör och att solen finns där och värmer en på dagarna. detta värsta är att biljetten höjts yttligare med hundra kronor, 695 kr tycker jag egentligen är alldeles för mycket. men jag får väl se till att ha jäkligt kul för pengarna detta året. :) hoppas också att jag kommer gilla alla andra bandsläpp. de som lockade mest i detta bandsläppet var självklart kleerup & tiger lou.

JUST NU: är ett jobb ett måste känner jag, jag vill göra så mycket detta sista halvåret i skolan. jag vill himla gärna åka på en resa med min älskade pojkvän. en vecka i ett varmt land hade inte suttit fel, helst nu. men bankkontot tillåter inga större resor för min del & kommer heller inte göra om jag inte skaffar mig ett jobb.



rockbjörnen

glöm inte att rösta på rockbjörnen, ni kan göra det enkelt här! jag har redan lagt mina röster och jag hoppas verkligen att veronica maggio vinner priset för årets kvinnliga artist, det tycker jag verkligen att hon är värd!



nu är det inte länge kvar, den 22 januari klockan 19.30 sätter det igång på cirkus i stockholm.

i behov av nytänkande låtskrivare

lyssnade på radion när jag och mamma åkte ner för att handla mat till ikväll. då kom kevins låt ”with every bit of me”. och sedan jag hörde den på tv kvällen då kevin vann så tyckte jag att jag kände igen den, början på refrängen är riktigt lik dan hills "sometimes when we touch". jag sökte på det på google nu när jag kom hem och det visade sig att det var fler än jag som hade kommit på det.

jag tycker att det är så tråkigt med speciellt svenska artister och deras nya låtar. jag tycker att jag känner igen vartenda ny låt som spelas på radion och det är så himla tråkigt tycker jag. jag tror vi är i behov av mer nytänkande låtskrivarehär i sverige.

http://www.youtube.com/watch?v=2ATL75Bj8yk    dan hills version

http://www.youtube.com/watch?v=vdRdMqsEwjA   kevin borgs version




vi kanske är i behov av en ung & ny andreas carlsson?!

bruna fötter

inatt jag har som tur är fått ganska mycket sömn och idag är jag pigg och glad. jag har gjort ett skönt & välbehövt fotbad, så nu är mina fötter så lena och fina som de kan bli. jag har på senaste tiden börjat lägga lite mer tid på mina fötter och jag gillar det verkligen, det är skönt att känna att de inte är fula och att hälarna hela tiden är hårda. nu saknar bara lite sommar och sol så att man få fin färg på dem också. det är bland det finaste jag vet. bruna fina fötter!



idag har jag även hunnit med att äta pappas goda söndagsstek, det är bland det godaste jag vet. och imorgon blir det kalkonmiddag hos farmor & farfar, mm jag längtar! jag älskar mat!

nu blir det en långpromenad i det fina vädret med familjen. det är så himla fint ute idag. klarblå himmel och solen lyser så att det glittrar i den snön som ligger.

hej så länge!

semlor

mums, ikväll har jag haft en riktig fetkväll med semla & paradis praliner. men gott var det, men jag tycker alltid att det blir för mycket med semlor, det är alltid så himla mycket grädde. men jag brukar alltid skrapa bort lite sen blir det perfekt. årets första semla och det har bara gått tre dagar in på det nya året. så är det att ha en mamma som inte kan vänta. hon börjar tänka på pepparkakor i juli när vi ligger på stranden. så det brukar vi vara ganska mätta på när pepparkaks-tiden sedan kmmer framåt jul. det brukar bli likadant med semlorna.haha. imorgon blir det gymmet!




godkväll

naturkunskap b

det har varit en tuff natt, jag kunde inte somna förrens klockan fem imorse och det var tack vare syster som erbjöd mig att sova inne hon henne. så idag sprack mina planer lite med att hinna med så mycket som möjligt. men jag är ändå vädligt nöjd att jag lyckats göra det jag har gjort. :) jag har målat klart min allra sista talva till projektarbetet, jag har varit ute och gått en runda och jag har städat mitt rum. och nu sitter jag med naturkunskapsboken framför mig och känner att det inte var rätt att vänta med det till sist, så jag får bestämt vakna i tid imorgon och sätta igång med det.

jag börjar bli stressad av skolan samtidigt som man bara vill njuta detta halvår. vi har cirka åtta veckor kvar att gå i skolan sedan börjas det med praktik och sedan är det bara någon vecka till studenten, det är inte klokt vad tiden går snabbt!

nu ska jag ta på mig varma kläder för att ge mig ut i kylan med mamma. en kvällspromenad behövs! sedan ska jag se om jag kan läsa hela kapitlet på naturkunskapen, kanske något kan tänkas fastna.

 

godkväll

(roligt med så många läsare & så många kommentarer, undrar vilka alla är?! tack iallafall, känner mig peppad med mitt nyårslöfte nu när jag fått så många kommentarer på det.)

nyårslöfte

jag har ett nyårslöfte och det är att ta hand om mig själv bättre detta året. jag ska se till att må bra och att vara nöjd med mig
själv och ta tag i saker som jag känner att jag verkligen vill göra.

nu ska jag klara detta!

gott nytt år och god fortsättning

2008 har varit ett bra med också ett väldigt jobbigt år stundtals. här har jag skrivit upp det jag kommer ihåg mest och några av de roligaste minnerna.

  • fjällen resa med familjen, älskling & familjen selin.
  • ett halvår med ruaccutan - med bra resultat!
  • grillkvällar och middagar med nya & gamla vänner.
  • siesta.
  • loppis marknader i ronneby.
  • älskade promajna med de som betyder mest!
  • oskar fick körkort.
  • amerikansafton med familjen lindhe.
  • malmöfestivalen med oskar & michan.
  • cyklade en hel dag på ven med familjen björk.
  • firade ett år med älskling.
  • min 18 års dag.
  • bröllop i göteborgs skärgård. 
  • stockholm med klassen.
  • afropowerdans med mamma.
  • första studentfesten. 

jag hoppas att 2009 kommer bli ett mycket bättre år, det ska jag se till att det blir!


RSS 2.0