SNABBA CASH

25 februari 2010
.
Det blev en tripp till Högfjället. Där det först blev god italiensk mat på en väldigt fin restaurang. Trodde aldrig att jag skulle tycka bläckfisk & mussla kunde smaka bra, men på denna restaurang gjorde det faktiskt det. Stolt över mig själv är jag också att jag vågade beställa något sånt från menyn, har nog typ aldrig hänt förut. :) Efter god mat blev det bra bio. Snabba Cash, jag har inte läst boken och det är väl antagligen därför jag tycker den var bra. Sättet filmen var filmad på var hur bra som helst enligt mig. Sen var det ju helt klart en fördel att Joel hade en huvudroll i filmen. ;)
.
26 februari 2010
.
Först blev det en lång jobb dag för mig i Tranan med Jessica. Vi hade en bra dag, för...det är ju inte var dag man får bygla en banan. :) På kvällen kom Sofia till oss, vi åt tacos, pratade och lyssnade på musik och syrran klippte även Sofian fint!
.
Idag/Ikväll 27 februari 2010
.
En dag i Ripan, och med Sofia i Sparven jämte har dagen gått bra. Dock hade jag så ont i min axel runt lunch att jag inte visste vart jag skulle ta vägen riktigt. Det gjorde så ont att jag kände att jag skulle kunna börja gråta...Men eftersom de redan ringt in personal p.g.a andra sjukdomsfall kunde jag inte gå hem. Jag kämpade mig igenom någon jobbig timme till sen gick smärtan ner och det gick bra att jobba sista tiden. Måste verkligen besöka vårdcentralen igen och fråga vad det är som är fel med den egentligen. Inte alls roligt att behöva ha så ont. Ikväll ska jag vila upp den så gott det går. :) Snart kommer Sofia hit igen, vi ska äta gott & umgås. Pappa står för maten ikväll igen och då kan man vara på den säkra sidan för det blir alltid gott! Imorgon åker pappa & syrran hem och det känns lite jobbigt. Försöker tänka att de sju veckorna som är kvar här uppe kommer ändå att gå så himla snabbt. Och när jag kommer hem till dem igen är det förhoppningsvis varm och skön vår hemma! :)
.
Godkväll

VÅR HÅR

By the way, jag har beställt tid hos frisören på Experium på måndag. Mitt hår är typ grönt och fult och jag känner att jag vill lägga några slingor nu när det börjar bli vår. Men det var nästan så att jag ångrade mig när jag såg att frisören som jag skulle till hade typ gult/orange hår...Hoppas verkligen att hon kan sin grej, annars ska jag banne mig inte betala! Men å andra sidan, hon kanske ville ha den hårfärgen?!..Men snyggt var det iallafall inte. haha.

MYS MED PAPPA & LISA

Idag har vi bara tagit det lugnt och glassat runt. Syrran klippte mig imorse, efter det begav vi oss upp till toppstugan för att avnjuta en god lunch. Satt och tjattrade lite och bara myste. Efter det begav vi oss till Sälfjällstorget och fikade gott. Mysigt att bara umgås med mina fina, de är så himla bra så det är inte sant. Nu ligger vi hemma och slappar, väntar på att Oskar ska komma hem. Senare ikväll blir det bio på Högis. Snabba Cash ska vi se, spännande! :) Åh det är redan fredag imorgon och det känns som att denna vecka gått alldeles för snabbt. Vill ha pappa & syster här uppe hela tiden ju!
.
Såg nyss att jag kommer missa Gynnings påskutställning i Ystad. Suck, jag missade ju den i november med! Jag är galet sugen på en tavla till. Kanske kan jag ta ledigt och åka hem för att se den! Ingenting är omöjligt! ;)

ALDRIG MER

Gårdagen spenderade vi i Mora. Mysig dag! :) Ett par skor rikare, känns mycket bra. Kvällen igår förstörde jag med alkohol, förstörde även hela denna dagen. Nu lär det dröja innan jag dricker någon alkohol igen! För jag hatar att må såhär, det är inte värt det. Fruktansvärt. Ångesten gör det inte bättre heller. När jag har legat i sängen idag har jag gråtit och funderat på att följa med pappa & lisa hem på söndag. För jag längtar hem, som aldrig förr. Tror det beror på att jag nu när pappa och lisa är här vant mig vid deras närhet igen. Det gör jag snabbt och jag älskar att vara dem nära. Det är äkta lycka!
Men jag vill inte heller ge upp sälen! Det är bara sju ynka veckor kvar här uppe, tiden har verkligen rusat iväg. Jag ska klara dessa sju veckorna. Sen ska jag njuta när jag kommer hem till skön vår och efterlängtad familj!
.
Godkväll

TRANAN

Kylan är tillbaka på riktigt känns det som. Det gör verkligen ont i ansiktet att vara ute och att åka skidor är ännu värre. Det gör fruktansvärt ont. Men ja, idag har jag faktiskt gjort framsteg i backen då jag åkt några åk. Det kändes bättre med sulorna, men underverk gjorde de tyvärr inte. Hoppas att det blir bättre med tiden. Jag vill ju verkligen kunna åka skidor utan att behöva slänga mig i backen och skrika för att det gör så ont. Det har iallafall varit en bra dag, det är så härligt att ha syster och pappa här. Önskar på ett sätt att de alltid kunde vara så nära. Vi åkte iallafall några åk i backen, hade det mysigt på toppen med god mat och fika. Ikväll blev det pulkakväll, roligt men läskigt. :) Dock lite för kallt! Efter det så blev det pizza på Tranan. Nu är det softa som gäller i stugan. Dock gillar jag inte family guy, så tänkte försöka övertala resten om att se en film eller spela något spel.
.
Imorgon blir det nog Harrys med Sofia och några till! :)

LAGOM FULL

Igår efter jobbet åkte vi direkt upp till Elin i Lindvallen för att avnjuta god mat med Kristianstad familjerna. Mycket uppskattat! :) I fick även med oss tre, fyra kassar med mat eftersom de hade mycket över och skulle åka hemåt idag. Också mycket uppskattat! Nu behöver vi inte handla på ett tag. :) Efter besöket i Lindvallen åkte vi hem så snabbt vi bara kunde för att svira om till fest! Kom till Gråheden där vi pratade, skrattade, drack och sjöng singstar. När vi alla var lagom fulla åkte vi till Tranan i en lagom överfull bil. Men vad gör man inte när man inte har några alternativ. På Club Crane blev det dans och skoj, en mycket trevlig och lyckad kväll alltså.
.
Idag vaknade man lite halvt bakis, men åt god frukost och sedan bar det av till Tandådalen med Tess, Emma & Fredrik. Så mycket som jag har skrattat idag var längesedan. Känns mycket härligt! Vi hade en jättetrevlig och rolig liten utflykt idag. :) Kom hem runt sju och städade undan lite snabbt för sen fick vi FIN besök klockan åtta. Klockan åtta kom mina två efterlängtade, åh vad det kändes skönt att få krama dem och se dem igen. Jag har saknat dem så! Hoppas denna veckan går sakta och att vi hinner umgås mycket och göra roliga saker! Nu ligger syster och sover, pappa & Oskar ligger framför tven och kollar OS. Jag tror jag också går och lägger mig nu. Imorgon väntar en dag som avbytare. Hoppas hoppas att det inte blåser som idag, för då är det inte roligt att köra skoter längre..
.
Förresten så pratas det om Cypern. Jag är seriös & taggad på det och jag hoppas att mina två tjejor också är det, för jag vill verkligen göra det med er! :)
.
GODNATT!

CC

Gårdagens dag var en mycket bra dag! :) Vaknade tidigt, åkte in till Kläppen för att gjuta sulor - ÄNTLIGEN! Skjutsade Oskar till Lindvallen. Fick krama Elin och det kändes jättebra, kul att se henne igen. Lämnade dem och åkte till Sälen för att inhandla fika till mig och Sofian. Det blev semlor och varsin go knul. :) I fiskarheden blev det som sagt fika och en massa skitsnack men även lite allvarligt prat om våra liv. Mycket fin ny vän jag har hittat! Lika på många sätt och det känns hur bra som helst i hennes sällskap! Efter fikan skulle jag bege mig till Lindvallen igen för att möta upp E & O. Men på något sätt råkar jag köra in i Sofias bil och fastna i hennes bil med vår puffbil. Först blev jag jätterädd att jag råkat ta sönder Sofias bil, sprang in till henne och fick berätta att jag kört in i hennes bil. Som tur var blev det inget synligt och vi fick loss puffen från hennes bil. Klant är jag som lyckas med sånt!
.
Väl uppe i Lindvallen mötte jag skidåkarna och vi begav oss på jakt efter afterski, men vi var sent ute och kom när det var slut. Det blev sedan mys i Elins stuga! Bastu, god mat & efterrätt, spel och mycket skratt! :) Tack för en toppen kväll!
.
Imorgon blir det CC! :)
& på lördag kommer mina efterlängtade! ♥

VACKRA GYNNING!

Niklas Brunzell's bilder

COLLIDE

Avbytare med Emma idag, mycket rolig dag med mycket skratt! :) Dock har jag varit rädd för älgen hela dagen när jag kört skoter. Tänk om den bara skulle hoppa fram ur skogen, usch. Men jag har haft tur för det har inte blivit någon krock med älg än. Peppar peppar ta i trä! Jag är fortfarande lite sur över att det var fullbokat på bion idag. Men ska försöka planera in en annan dag till det snarast.
.
Imorgon blir det lite häng i Lindvallen med Björkman. Mycket trevligt. Under tiden hon & Oskar hänger i backarna hoppas jag att få umgås lite med min fina Sofia!

VARNING; ÄLG I SKIDBACKE!

Glömde ju att berätta! Igår när mellis körde upp mig till höken så trodde jag inte mina ögon när det stod en älg i sidan av junior parken. Jag blev så rädd att jag nästan trillade av skotern. Sällan man ser en älg på så nära håll och ännu mer sällan i en skidbacke! :)
.
.
Idag var det jobb i Ripan (wuuuipan!). Det sa bara PANG på morgonen och vips så kändes det som alla gäster var ute och redo att inta backarna. Det var mycket att göra, men det gillar vi! :) 97% danskar denna vecka på anläggningen...Jag har fortfarande inte lärt mig någon danska direkt. Men det är väl förståeligt? Danska är ju inte det språk man mest vill lära sig? Men jag borde..För jag förstår inte mycket! Det konstiga är att vi har egentligen rätt lika ord. När jag ska säga åt danskar att vänta lite, så fattar de inte - vänta lite. Men de fattar vänte litt! Knäppt då det låter i princip samma!
.
Ikväll har jag tagit tag i disken. Känns SKÖNT! Aldrig, jag säger ALDRIG mer ska jag flytta in någonstans där det inte finns en diskmaskin!!! Det lovar jag! :)

VALENTINE'S DAY

Alla hjärtans dag. Har inneburit jobb från klockan 08.30-16.15. Det brukar gå ganska så fort, men dagen idag har verkligen varit seg. Att stå i Falken i drygt tre timmar var pest & pina. Mycket strul med liftarna och jag höll på att bli döv ett tag av allt oväsen. Detta har nu resulterat i jobbig huvudvärk. Så utgången ikväll är bara att stryka tråkigt nog. Har ändå varit ganska duktig sen vi kom hem idag. Har hunnit göra en tacopaj, IGEN! Det är säkert den tionde pajen jag gör här uppe. Men det är gott & simpelt att göra.
.
Idag har jag även fått en hel del gulliga sms & fina mms! Tack alla som skickade det, fick mig att le och känna lycka mitt i allt oväsen och jobbiga danskar! :)
.
Åh, jag ska njuta av att gå och lägga mig riktigt riktigt tidigt idag. Typ...åtta! Ja, det ska jag nog faktiskt ta och göra!
.
Här är lite kärlek från mig till er!

HÄRLIGA SOL

Så var det lördag igen. Jag saknar min familj mer än vanligt idag och tur är väl att det nu bara är en vecka tills två av tre är här hos mig. Idag började jag min dag i Uven. Termometern visade 25 minus grader och jag vad glad då jag hade just Uven idag. Tji fick jag när det var lika kallt i lifthuset som utomhus. Brrr. Ingen ström, ingen radio, ingenting. Jag är glad att jag hade min nya mobil med mig och att Oskar varit snäll och lagt in två låtar på den. De låtarna gick på repeat hela förmiddagen. Oskar kom in till anläggningen vid lunch så vi lunchade gott på tranan. Efter det stod jag i Ugglan, där det blev en händelserik eftermiddag med mycket skön värmande sol.
.
Nu när mer än halva säsongen gått börjar man lite smått fundera på om man ska göra en säsong till. Just nu, så känns det faktiskt ganska så lockande! :) Roligt!
.
Imorgon blir det jobb i Hökens lift. Jag gillar Höken! Där är det många nybörjare och det är alltid lika roligt! Då händer det något hela tiden och man får hjälpa till och finnas till hands och det gillar jag. HC imorgon? Hm. lite lockande då det var ett tag sedan sist. Men får se hur man känner imorgon! :)

FJÄRIL

längtar efter dig syster. när du kommer hit ska vi planera tatuering! :) jag är så himla sugen på en och det känns rätt i tiden just nu. ♥
.
nu håller oskar på att köpa en massa låtar till min nya mobil. bäst jag kollar så det blir rätt gjort, haha! :)

FAKE

Det blev sol idag. Har suttit ute på altanen och solat, så himla härligt. Det känns att det börjar bli vår & det är alltid lika härligt. Sov länge idag och eftersom att min mobil gått sönder så var jag tvungen att köpa en ny. Så efter att vi suttit i solen en stund begav vi oss mot lindvallen och telia butiken som finns där. Fick med mig en sony ericsson jalou. En pytteliten mobil, men jag tycker om den. Hoppas att den håller länge.
.
Jaaha, städ & tvätt dag? Blev inte så mycket av det. Men dagen är inte slut än så tänkte väl ta tag i lite saker nu ikväll. Imorgon jobbar jag i Uven, najs om det blir sol då känner jag! :) Imorgon kommer även Elin hit, eller hon ska spendera en veckas skidsemester uppe i Lindvallen! Så vi har bestämt att vi ska ses någon dag. Kanske blir det även HC eller Club Crane?! :) Imorgon är det även så att det bara är en ynka liten vecka kvar tills papi & sis kommer hit. Underbart! Nej, nu måste jag ta tag i mitt liv.

MEN ÄRLIG TALAT DET VAR SKÖNT MED ETT DÅLIGT SVAR!

Lagom trött är jag efter att ha jobbat i tranan hela dagen. Direkt efter vi stängt liftarna var det evakueringsövning nummer tre som väntade nere i stolen dal. Jag har alltså varit på jobbet i hela elva timmar idag. Känns så skönt att jag är ledig imorgon. Kväll spelar Markus Krunegård på HC men jag orkar verkligen inte göra något nu efter att jag lagt mig i sängen och tillåtit mig själv känna efter hur trött jag egentligen är. Imorgon blir det nog en tråkig men behövlig städ & tvätt dag. Men en låång sovmorgon ska jag ha!
.
Nu ska jag lyssna lite på melissa och sedan sova.

NEW

En bild från personalfesten. Tagen av Malin, trolla, kissen. :) Lisa, mest för din skull jag lägger upp denna hemska bild på mig. Men söta nya vänner, DET HAR JAG! :)

HELLO SUNSHINE

Dagen idag har varit sol. Känner i ansiktet att jag fått lite färg och det känns skönt. Så blek som jag är och har varit denna vinter var det längesedan jag var. Hoppas på mer sol imorgon. Då ska jag stå i tranan med fina Melina! :) Direkt efter det så är det evakueringsövning IGEN! Jag vill verkligen inte, jag mådde ju så dåligt förra gången vi hade den. Men jag får se hur jag gör.
.
Ikväll har vi ätit tacos & jag har tittat på en shopaholics bekännelser som jag hyrde nere på livset. Den var faktiskt ganska så bra. Nu drömmer jag om att gå ner i vikt. Hoppas jag får kraft till det snart. Vilken lättnad det hade varit att bli av med lite till sommaren.
.
Tio dagar kvar! Längtar något otroligt. fina ni.
Vill också säga grattis till min underbart fina mormor där hemma som fyller 75 år idag. Saknar dig jättemycket, världens bästa mormor! ♥
.
PS. min mobil är kras. tappade den en gång i lifthuset idag. en gång? jag har ju tappat den tusen miljarder gånger. Oturen att den går sönder just nu. suck! Får väl köpa mig en "ica-mobil".

HALVA TIDEN

den 9 februari är det idag. vilket betyder att halva tiden här uppe i sälen har gått. halva tiden? herregud vad tiden går snabbt. snart är det sportlov och pappa & syster kommer hit, ska bli underbart att äntligen få ha dem lite närmre.
.
p festen igår var väl sådär. roligt att se att alla klätt ut sig iallafall. en del kände man inte ens igen.
.
ikväll är det tankar och funderingar. men jag tror det blir bäst såhär, även om det känns fram & tillbaka just nu. vi kommer klara oss. det kommer kännas bra tillslut.
.
tack s, för ditt fina stöd. jag tycker så mycket om dig!

OVETANDE

Jag har kommit på hur mycket jag älskar att vara ovetande om dagarna, veckorna och tiden. det är skönt och avslappnade att leva detta liv på ett sätt. Jag slipper att ha söndagsångest och tänka på en massa jobbigheter. Imorgon är det P fest som står på schemat och det ska bli riktigt roligt, men innan dess blir det en lång och behövlig sovmorgon och sen ska jag, oskar & benjamin in till sälen för att hitta outfit's till dem. Killarna är sent ute som vanligt.
.
Förövrigt har jag knarkat panodil hela dagen. Jag har så fruktansvärt ont i min axel nu igen. Det är så jobbigt och idag har jag bara stått och ångrat att jag inte tränade upp mig ordentligt innan jag åkte hit. Suck.

MIN LÅTLISTA

Laleh - Bjurö klubb
Owl City - Fireflies
Monty feat Lorentz - En till himmel
La Roux - Bulletproof
Timbuktu, Andreas Grega, Promoe, Supreme - Mammas gata
Promoe - Inflation
Tiger Lou - Oh horatio
Markus Krunegård - Hollywood hills
Laakso - Norrköping
Kleerup feat Robyn - With every heartbeat
Kleerup feat Lykke Li - Until we bleed
Anna Järvinen & Annika Norlin - För varje hjärtslag
Mgmt - Time to pretend
.
Läste nyss att Markus Krunegård är på HC den 11 februari & Lorents & M.Sakarias den 18 februari. :)

YOU CAN SEE MY HEART BEATING

Ikväll är det Melissas fina musik som spelas. Jag älskar vartenda låt. Det är underbart! Jag tycker synd om mig själv då jag fått gå på värktabletter hela dagen p.g.a min dumma axel. Det gör förbaskat ont ibland när jag ska bygla. Inte roligt alls. Ikväll har jag städat så gott jag kunnat här hemma i kaoset. Så nu ser det lite bättre ut iallafall. Har även varit duktig och tvättat två tvättar. Skönt att slippa göra det när man är ledig. På måndag blir det P-fest och det kan säkert bli hur kul som helst. Ledig på tisdag & det är braao!
.
Nej, nu ska jag sova. Jag är så bra på det! :)

BULA

En liten bula i huvudet har jag idag efter att ha råkat ut för att få en medbringare i huvudet. Det gjorde ont och jag lipade som en liten treåring. Tur att vi har en bra & snabb skidpatrull som kunde komma snabbt för att ta hand om mig. Framöver lär jag ALLTID jobba med hjälm på. För att få cirka 15 kg inslungandes i huvudet är inte skönt alls. Obehagligt! Nu har jag lagat lite mat till mig & o. Och nu blir det faktiskt att sova. Låång dag imorgon också eftersom att jag bytt med fina Emma. Tranan imorgon också men det ska nog gå helt okej. :)
.
P.S Saknar min fina familj! ♥

KLÄPPISH

Jag somnar snart, är så himla jätte trött! Men är ju tvungen att kolla på Made In Sweden som går på tv 4 just nu. De filmar ju på Kläppen! :) Spännande! Ikväll har jag varit på infomöte om Astrid Lindgrens Värld. Helt ovetande om att det blev intervju direkt efter mötet. Oförberedd? Eh...JA! Har ju knappt ens varit på en riktig arbetsintervju innan. Så det var verkligen en upplevelse. haha. Själva intervjun gick väl...sådär. Ändå rätt okej för att vara första gången för mig. :) Nu är det bara att se om det blir jobb i sommar eller inte.
Nej, nu ska jag faktiskt ta och göra mig iordning för sängen. Imorgon blir det en lång dag i tranan med oskar!

MORA

Har precis sett finalen av Paradise Hotel. Värdiga vinnare! :) Ikväll har jag och Oskar varit i Lindvallen och ätit en god pizza! Mysigt med små utflykter då och då. Imorgon är vi också lediga och då blir det Mora igen. Denna gången med Oskar & Sofia. :) Oskar tänker köpa X-box och jag & Sofia lär väl gå i klädesbutiker! :) Gillar Mora mycket, det är en söt, gullig & lagom stad. Ungefär som Hässleholm. Åh, jag drömde för någon vecka sedan om Hässleholm. Jag saknar faktiskt den staden ibland. Känslan när man kom till Hässleholm på dagarna var alltid så himla bra. Man kom iväg, man kom hemifrån. Det var skönt & jag är evigt tacksam för att jag inte stannade kvar i lilla Älmhult under min gymnasietid!
.
Nej, nu ska jag bädda sängen och sedan sova ut. Det är nästan bland det bästa jag vet. Tråkigt men sant men jag älskar att sova. MMMM!
Godnatt!

SILLY BOY

Det är inga små snöflingor som faller från himlen idag. Det är fint & mysigt. Det tråkiga är väl att jag och Oskar har en del att göra här hemma idag. Städning är ett måste, sen har vi lyckats få punktering på bilen också så måste se till att byta däck. Tråkigt? JA! Om vi blir klara i någorlunda tid så hade jag tänkt att försöka ge mig på snowboard idag. Men jag vet inte riktigt, väntar nog isåfall tills det är mörkt ute och inte så mycket folk i backen. Kan ju verkligen inte åka!
.
Justja, jag färgade ju mitt hår igårkväll. Förhörde mig noga och väl av syster hur jag skulle göra och inte göra. Men det blev tillslut att jag gjorde allt hon sagt att jag inte skulle göra. Jag kan verkligen inte hantera mitt hår. Jag har så mycket hår, det är jobbigt. Blev mest sur och kletade bara in färgen lite här och var. Men änsålänge ser det faktiskt ganska så bra ut. Inte hittat några fläckar än och det är ju positivt. Inte så jättemycket skillnad på färgen, det är någon nyans mörkare och så fick jag bort den fula gråa utväxt jag hade.
.
Nu måste jag sätta igång här. Mycket att göra, suck!

HAN, HON, DEN, DET?

En dag i Beckasin/Lommen avklarad. Det har gått bra men det har varit ganska så kallt idag. Blåsigt, kallt och snöigt. Har haft tre par strumpor på mig, fyra lager på benen och sex lager på överkroppen. Kunde knappt komma in och ut ur bilen idag kände mig som en michelingubbe. haha.
.
Jag tycker det är så himla svårt att se på barnen om de är killar eller tjejer. De har stora mössor och goggles som täcker hela ansiktet, så det är ju inte så konstigt kanske.. Har gjort bort mig ett antal gånger när man använt hon och han i fel tillfälle. Idag var det värst när jag skulle förklara för en dansk pappa att hans barn gått igenom vändkorset för snabbt mellan åken så det blev dubbelanvändning av skipasset. Först sa jag, det är för att HAN....sen helt plötsligt så bytte jag och sa HON kan gå här... Blev liksom så osäker när jag först sagt han, var det verkligen en han? eller en hon? den? det? Vad tusan. Det är inte lätt!
.
Nu är många av personalen på fondue afton och det enda jag får tänka är väl att jag inte får i mig alla kalorierna och sparar lite pengar. Åh, tycker det var typsikt att vi missade anmälningen. Nu funderar jag på om jag ska ta och våga färga mitt hår helt själv för första gången?! Så krångligt kan det väl inte vara tänker jag..men det är det säkert och jag kommer säkert ångra mig sen. Men syrran är ju snart här och då får hon allt fixa till det! :)
.
Ikväll lyssnar jag sönder den underbar låten Fireflies med Owl city och den tänkvärda låten Bjurö klubb med Laleh!

RSS 2.0