I AM A ROLLING WAVE WITHOUT THE MOTION

Började morgonen med att njuta lite extra av att det är sista veckan jag faktiskt har ett val att kunna ligga kvar i min sköna säng och kunna somna om. Jag somnade och sov bort hela den fina morgonen, blev lite arg på mig själv. Men gjorde mig iordning och begav mig ner till mormor & morfar. De bjöd på god fläskpannkaka och vi konstaterade att det var alldeles för längesedan vi sågs. Vi hade iallafall två fina timmar tillsammans. Gud vilka fina morföräldrar jag har!! Efter besöket satte jag mig i bilen och åkte ut till fasters hundar som väntade på mig. Vi begav oss sedan ut på en runda, jag lät äldsta hunden bestämma runda då jag är ganska vilsen ute i möckeln. Men hon visade en bra runda på en timme. Dock fick den lilla hunden tag i en död mullvad i slutet av vår tur. Hon bara stod där och tittade på mig med ett dött djur i munnen som var lika stor som hennes lilla huvud. Jag började skrika hysteriskt att hon skulle släppa den, men hon höll ett stenhårt grepp om den. Jag försökte pilla ut den med pinnar jag kunde hitta, men förgäves. Där stod vi i skogen och jag bara stampade och undrade hur jag skulle få ut den äckliga saken ur hennes mun. Tittade på Sally (äldsta hunden) med frågade blick och bad om hjälp. Tillslut släppte hon den och jag kunde pusta ut. Hoppas ingen såg mig där i skogen, skrikandes och hoppandes. Nu är jag hemkommen iallafall och har fått i mig lite mellanmål för ikväll väntar simning med Lina. Ska bli härligt!

COCKERSPANIEL ÖRON

Sitter och tänker, tänker tillbaka på tiden med dig. Det var snart ett år sedan jag såg dig sist! och jag saknar dig så min vän. Förra veckan skulle du ha fyllt elva år, jag tänkte så mycket på dig den dagen. På din dag brukade vi fira dig, även om du inte kanske förstod varför..Jag saknar att se in i dina ögon och bara se hur mycket du älskar mig. Jag saknar våra långa skogspromenader. Jag saknar att säga kisse & se hur rolig du såg ut när du drog upp dina långa lockiga cockerspaniel öron för att lyssna. Jag saknar att höra dig prata med oss på ditt sätt. Jag saknar att höra dig snarka. Jag saknar att gosa med dig. Jag saknar att höra dina tassar på vårt parkettgolv. Jag saknar att lukta på dina tassar. Jag saknar att umgås med dig. Jag undrar vem du är nu?! Jag skulle så gärna vilja träffa dig igen! ♥

BLOGGHYSTERI? FÄRDIGT MED SÅNT!

Idag har jag lärt mig något nytt & spännande. Gräddbullar innehåller inte grädde! Det hade jag faktiskt ingen aning om. Och att det endast är 1 kalori/per gram gräddbulle hade jag inte heller någon aning om. Kanske jag ska börja äta ett antal gräddbullar varje dag för att gå ner i vikt?! Nejmen, det kan ju iallafall vara ett bra alternativ när man är sugen på något. Undrar ni vart jag fått all denna läran om gräddbullar så är det så att jag var på ett studiebesök på Herrgårdstoppen i Strömsnäsbruk precis. Intressant! Nu vet jag hur det går till där liksom...
.
Har även, som den fattiga arbetssökande tjej jag är "slösat" mina sista pengar på ett kort på Friskis & Svettis. Vem kunde tro något sådant?! Inte jag iallafall! Känns dock som en bra investering inför hösten som ska spenderas hemma i hultet.

COME TRUE?

Jag drömmer om en varm och skön vår & sommar i vackra Barcelona!

ALL I EVER DO!

Jag fixade invägningen idag & det gjorde mig så glad och motiverad. Ser framemot en ny vecka med bra och skön träning och god nyttig mat. Idag har jag varit ute på powerwalk en timme och ikväll besökte jag gymmet i 45 minuter. Det börjar dock kännas i knäna efter två veckors intensiv träning, vilket är mindre bra..Men med lite varierad träning så ska det nog gå bra. Imorgon står gymmet och simning på schemat. Nu jäklar kör jag stenhårt denna veckan. Inget godis är heller tillåtet nu på ett tag! Är detta egentligen jag??!?! Jag förstår knappt själv vilken motivation jag känner och att jag tränar som jag gör? Aldrig i livet trodde jag detta om mig själv. Nu ska jag bara se till att hålla det också!
.
Heja mig!

YOU ARE MY SWEETEST DOWNFALL

Mina dagar fylls med energi, träning och fina vänner. OCH alla dessa framtidsplaner...Men jag mår bra, bättre än på mycket länge! Jag inser hur mycket bra människor jag har i min närhet. Jag har involverat många i min resa jag nu påbörjat. Det känns bra, jag får stöd, peppande ord, och beröm, och det behövs verkligen!! Den här gången är det nog tusan på riktigt. Jag har kommit till insikt, tagit tag i och jag känner motivationen. Mycket tack vare mycket fina vänner som stöttar mig och säger, det här fixar du lätt! Kan andra så kan väl förtusan jag? Förra veckan gick invägningen bättre än förväntat och jag hoppas så innerligt att det ska gå bra även denna gång. Jag har två dagar på mig till att göra mitt bästa innan det är dags att ställa sig på vågen. Är nyss hemkommen från en timme på gymmet, mycket skönt att ha det gjort! Imorgon står simning på schemat!
.
Ikväll ska jag på bio med min favorit pappa, vi ska se Angelina Jolies nya Salt!

INCLUDE ME OUT

Det är sjukt vilken energi jag känner. Tråkigt dock att jag inte alltid har någonstans att göra av med all energi. Men det ska ordna sig, inom en snar framtid! Morgonen började tidigt idag, redan klockan halv sju. Jag tog på mig bekväma kläder och begav mig ut på en timmes powerwalk i duggregnet. Varför gör man inte alltid det? Allt är ju som bäst och skönast på morgonen, en känsla av att allt är orört och luften är som bäst. Härligt. Jag ska minnas den sköna känslan och försöka göra det till en morgonvana. Resten av dagen har jag lyssnat på bra musik och tränat här hemma, sen har jag fixat mina fötter så nu är dem fina och redo för hösten, har även fixat med lite papper (tråkiga saker som medföljer när man blir vuxen!!) och ätit nyttig mat. Ikväll väntar en powerwalk med finaste lina!

MEN JAG VET ATT JAG DÖLJER EN SANNING, ATT VÄNTAN INTE LEDER NÅGONSTANS!

Tjaaa bloggen! Fin helg har det varit. I fredags åkte jag ner till stationen för att hämta hem en saknad emilia, åkte även och hämtade kirrekatten. Pappa bjöd oss tjejer på fin middag, fläskfilé, rödvinssås och råstekt potatis. Vi utnyttjade vår faktiskt väldigt fina balkong för en gång skull och hade det supermysigt med tända ljus och varandra. Vi ägnade sedan någon timme till att kolla igenom gamla bilder, vilka tider. Mycket skratt blev det. Borde ta tag i att framkalla en del och sätta in i ett album. Igår tog jag, pappa och syster bilen till Malmö för att shoppa lite och bara njuta av livet och underbara Malmö. För min del blev det nästan endast träningskläder inhandlat, nu vill jag träna! :) Vi åt god mat som alltid på ett av våra favorit ställen, TGIF. Det blev en übermysig dag, vilket det ioförsig alltid blir med dessa två! Idag har jag sovit länge, varit ute i skogen med pappa och plockat kantareller, och varit ute på två powerwalks! Har även avnjutit pappas goda mat, idag bjöd han på god fransyska, brunsås, stekta kantareller, grönsaker och potatis. Hur gott som helst. Undrar om jag någonsin kommer att kunna laga så god mat i mitt liv?! Nu ska jag sätta mig i bilen för att åka till Växjö flygplats och hämta min kära mamma! Måste lova mig att detta är sista gången på hur länge som helst jag åker till Växjö, för jag ljuger inte om jag säger att jag kört den vägen minst 20 gånger på bara denna sommaren. Galet tråkig väg!
.
Men nu jäklar är det
KALORIER IN, KALORIER UT!
som gäller
imorgon besöker jag tro det eller ej, GYMMET!

VEM VET MEST?

Idag har jag haft sällskap hemma av min fina syster. Som dessvärre kanske inte mått toppen idag. Men mysigt med lite slötid tillsammans. Vi hyrde film och pratade. I eftermiddag tog jag en sen lunch med en efterlängtad Jenny. Jag tror knappt att vi har setts sen vi tog studenten förra året så det var verkligen ett kärt återseende! Vi pratade om livet och vilka olika planer vi har. Vilket äventyr hon snart ska ge sig iväg på, Australien i tre månader. Åh, och jag är mest frustrerad, vad ska jag göra? Vad ska jag satsa på? Nu får det snart vara slut med att gå hemma. Det måste hända något snart. Imorgon väntar först en fin lunch kombo med käraste Linn & Lina. Sedan kör jag mamma till flygplatsen för att överlämna henne till Stockholm över helgen. På kvällen väntar Emilia på mig och som jag saknar denna tjej. Efter att ha spenderat mycket tid med henne i somras och nästan haft daglig kontakt så antar jag att man känner så. :)
.
Nu är det dags att tävla lite med syrran på vem vet mest?

VI SES I KÖRSBÄRSDALEN GABRIEL

8 september 2010.
Jag kan inte riktigt ta in det jag faktiskt har varit med om idag.
Jag sa senast för någon månad sedan att jag hoppades att det skulle dröja innan min första.
Men sen blev det som det blev och idag kom du att bli min första.
Under så jobbiga omständigheter, det blev tuffare än vad jag tänkt mig.
För man kan nog aldrig förbereda sig på de känslor som kommer en dag som den här.
Så mycket känslor, som bara fanns och som finns i luften idag.
Det känns som att du är här ändå, att du susar kring oss som tänker på dig idag.
Det känns fint, även om vi alla önskar att du kunde vara mer levande.
Det var en och en halv timme med så mycket intryck, och så otroligt
mycket tårar. Men det var så fint och jag kommer aldrig glömma denna dagen. Den dagen då
vi lämnade över dig. Som vi alla är så överrens om, inget farväl utan ett vi ses.
Vi ses igen i körsbärsdalen i Nangiala.
.
Jag kan inte riktigt ta in det jag faktiskt har varit med om idag. Jag sa senast för någon månad sedan att jag hoppades att det skulle dröja innan min första. Men sen blev det som det blev och idag kom du att bli min första.
Under så jobbiga omständigheter...det blev tuffare än vad jag tänkt mig. För man kan nog aldrig förbereda sig på de känslor som kommer en dag som den här. Att se alla så sårbara. Speciellt din familj. Det tog hårt och jag kände mig maktlös. Jag önskade så hårt och innerligt vissa stunder idag att jag trodde mitt huvud skulle sprängas. Jag önskade att jag kunde ge dem dig tillbaka. Ge hela världen dig tillbaka. Men jag förblir maktlös i detta och vi måste respektera, acceptera och resa oss upp. Ge varandra styrka och lycka. Leva ett liv med den energi och kärlek du hade. Vi måste leva våra liv innan vi ses igen.
.
Så mycket känslor, som bara fanns och som finns i luften idag. Det känns som att du är här ändå, att du susar kring oss som tänker på dig idag. Det känns fint, även om vi alla önskar att du kunde vara mer levande. Det var en och en halv timme med så mycket intryck, och så otroligt mycket tårar. Men det var så fint och jag kommer aldrig glömma denna dagen. Den dagen då vi lämnade över dig. Som vi alla är så överrens om, inget farväl utan ett vi ses.
Vi ses igen i körsbärsdalen i Nangiala!

I TELL YOU IN ANOTHER LIFE WHEN WE ARE BOTH CATS!

Just nu är det inte så mycket energi som spirar i luften. Men det är väl inte bara upp till mig? Vi får hoppas att det blir bättre imorgon, en ny dag. För jag behöver all energi jag kan få. Det är en tuff dag som väntar i veckan. Mycket spänningar, funderingar och jag hoppas ibland bara att det ska vara över. Men jag tror att det kommer bli bra, det kommer bli fint och det kommer kännas skönt efteråt. Idag har jag försökt skingra tankar och känslor genom att kolla på film. Vad skönt det kan vara att ibland försvinna in i en annan värld för någon timme. Kollade på Vanilla Sky & jag undrar verkligen varför har ingen någonsin talat om detta mästerverk för mig? Vilken film, jag älskar allt med den, jag är helt uppe i den och det kommer ta ett tag att smälta den, så tänkvärd och så vacker. Absolut en ny favoritfilm!

.
Idag fyller min fina farfar 70 år! Hoppas att han haft en fin dag & att jag får träffa honom och farmor snart igen, för det var ett tag sedan. Fina farmor & farfar!

HJÄRTA

Började helgen med ett fint bemötande på IOS av ingen mindre än Ingvar Kamprad själv. Han vinkade glatt och önskade mig en trevlig helg. Vilken söt liten gubbe. En trevlig och bra helg har jag också haft, men finaste mamma. Igår tog vi bilen upp till Växjö och kollade bio där vi fick oss en hel del välbehövliga skratt. Imorse packade vi bilen full med "skräp" (enligt oss) och begav oss ner till Ronneby för att agera marknadsknallar. Alltid lika trevligt att vara där och se hur glada folk blir när de tycker att det fyndar hos oss. En tjuga dit och en femtiolapp hit. Det blev en hel del på några timmar. Med mig hem fick jag iallafall tolv dvd filmer att lägga i min samling, nöjd för endast 125 kronor. Ikväll har jag städat lite hemma hos pappa, efter att "småtjejerna" haha, hade haft lite fest där igår. Varför städade JAG liksom? Skabbigt var det iallafall, mest i köket. Men vi hade en trevligt kväll tillslut, när de piggnade till lite runt sextiden och kunde tänka sig att röra sig från soffan.
.
Tack fina mamma för en superdupermysig helg tillsammans med dig! ♥

ETT EVIGT BLÅMÄRKE

Det är redan september. Det börjar bli kallt och vi går med snabba steg mot hösten. Men det känns faktiskt ganska så okej, för den här sommaren har varit en av dem bättre. Blickar jag tillbaka så har jag faktiskt gjort galet mycket kul denna sommar. Blickade även över bloggen i sig, och nu i september är det hela fyra år sedan jag startade min modrica! Hur sjukt är inte det? Fyra år?! Jag minns än idag när jag satt och skrev mitt första inlägg merry go round i min 120 säng på Renvägen 10, i flickrummet med limegrön fondvägg. Mitt liv var då som en karusell liksom rubriken till första inlägget. Jag hade slutat nian, haft en minst sagt annorlunda sommar, börjat på gymnasiet i en helt ny stad, en klass med helt nya människor och allt var mest snurrigt. Jag är glad att jag skrev och att jag har skrivit, för det är så lärorikt att blicka tillbaka, reflektera och tänka om. I bloggen finns så mycket, gamla kärleksförklaringar, tankar om livet, förvirrade tankar, bra tankar och fina känslor. Så mycket av mig!
.
Mitt liv just nu börjar ordna upp sig tror jag bestämt, det känns som att jag har förstått att jag inte bara kan sitta och tänka och drömma om hur jag vill ha det. Jag måste börja kämpa för det jag vill & det har jag nu börjat få till en rutin. Det går bra nu, kompis det går bra! :) Jag måste bara tro och ge mig tusan på att jag ska fixa det!

RSS 2.0