HJÄRNSKAKNING

Varit hemma från jobbet sedan i lördags. Börjar bli ordentligt tröttsamt och jag längtar mest hem. Men imorgon återgår jag till jobb och det ska bli skönt att komma tillbaka till något. Hoppas att vädret håller i sig, för idag är den solsken och 15 plus i solen.

I lördags hann jag knappt mer än börja jobba och sätta mig ner på lunastället för att njuta av en dag i Ripan, ganska folktomt och soligt skönt. Men så smäller det. Jag for två meter iväg och kände en rejäl smärta i huvudet. Två meter iväg ligger det en kille som gråter. Jag kröp fram till honom för att se hur han mådde samtidigt som jag kände att smällen mot huvudet gjort mig ganska omtumlad. Det fick bli transport till vårdcentralen i Sälen, dit underbar Sussi skjutsade mig. Det konstaterades att jag antagligen drabbats av en lättare hjärnskakning. Det var obehagligt och det är egentligen först nu jag börjar pusta ut och tänka att det inte kan bli värre. Jag har inbillat mig allt från inre blödningar till att jag kommer att dö i sömnen. Men jag lever och tänker göra det länge till!

Idag är det exakt 29 dagar tills jag återvänder hem till Småland igen efter fem månader uppe i fjällen. Det blir tufft att lämna livet här samtidigt som det ska bli himla skönt att få komma hem igen.


LAMMET

Dagarna rusar nu förbi och snart är det endast en månad kvar uppe i fjällvärlden. Sorgligt men också himla skönt! Men när det är soliga och varma dagar på Kläppen känner jag lätt en seperationsångest. Förra säsongen var jag nästan helt säker på att jag skulle komma tillbaka. Men detta året ser det annorlunda ut. Jag känner att jag lite gjort mitt säsongande häruppe och att det kanske är dags för nya äventyr, samtidigt som att Kläppen blivit som ett andra hem för mig under dessa två säsonger. Vännerna jag fått häruppe är guldvärda, de är de som gjort mina dagar! Det kommer bli jobbigt att sedan lämna dem för att inte veta när eller om vi kommer att ses igen. Men jag hoppas på en återförening någon gång i sommar!
.
Imorgon är jag ledig och det ska givetvis bli fotografering av personalen just då. Så klockan halv åtta imorgonbitti måste jag befinna mig på jobbet, iförd personalkläder och hela kittet, för att sedan typ...åka hem och sova igen? Vi får väl se hur det blir. Kanske blir det att jag tar några åk med Jossan! Måste ju inviga min nya jacka jag köpte i shopen igår då vi i personalen hade 40% rabatt. Den är så fin och så lila! :)
.
Evita och Linnea sitter bänkade framför barnfilmer ikväll. De är så söta när de sitter och stirrar in i skärmen och de ljud jag hör är typ; laaaammet, laaammmet, laaaammmet. Med världens störigaste röst. Får nog be dem stänga av snart.

GRÖT OSKULDEN

Ajajaj, stackars min mage. Den mår inget bra, så idag har jag försökt vara så snäll mot den. Jag har för första gången i mitt liv tillagat gröt och ätit det! Första gången och jag är över 20 år, det är lite intressant! Magen uppskatade det mer än mina smaklökar. Det var inte speciellt gott alls, men det känns bra för magen, och just nu är det det som är fokus! Vill inte behöva vara hemma mer från jobbet, tråkigt att förlora pengar, men framförallt att bara sitta/ligga hemma. Jag blir så rastlös och får alldeles för mycket tid till att längta hem.
Nu ska jag fortsätta ta hand om magen och hoppas att den blir bättre under dagen.

GRÖNA LUND

Det är mars, och det var ett tag sedan jag skrev nu. Förra gången jag skrev hade jag precis kommit hem från Stockholm, där jag varit på en arbetsintervju till Gröna Lund. I tisdags förra veckan fick jag ett glädjebesked då de ringde och sa att jag fått en tjänst. Jag var överlycklig den dagen, det var härlig värmande sol ute och jag var på Kläppen och hade fått massage av Metta och satt sedan ute i solen och läste en bok när jag fick samtalet. Jag är så glad och stolt över mig själv, det är det första jobbet jag fixat alldeles själv hela vägen, från att skriva brev och cv, till att komma till intervju och slutligen till att få en tjänst. Jag ser med spänning fram emot en sommar i Stockholm.
Just nu sitter jag hemma vilket jag gjort sedan i söndags, har varit fullständigt död skulle jag vilja påstå. En förkylning bröt ut i lördags och den var inte liten. Har haft feber, hosta, hela huvudet fullt av snor i snart fem dagar. Hoppas innerligt att detta tar slut snart, idag känner jag mig dock lite piggare och det är skönt. Får helt enkelt se om det blir jobb imorgon eller inte, skulle gärna vilja, men måste lyssa ordentligt på min kropp nu så att jag verkligen blir frisk, för sjuk måste fasen vara det tråkigaste att vara. Jag har plöjt igenom sex filmer nu de senaste dagarna och det börjar bli långtråkigt.
.
Helt galet att det är så lite tid kvar på denna säsongen. Jag menar nyss var det hälften kvar och nu är det bara sex och en halv vecka kvar??! Känns dock skönt att veta att det börjar ett nytt äventyr såfort jag kommer att sluta här. När jag är hemma och är sjuk har jag såå mycket tid över till att tänka, och som jag saknar min familj och vänner just nu. Längtar så tills jag får ha dem nära igen och bara kramas!

RSS 2.0