MARRIAGE

Dagen igår var himla lång men himla bra. Började morgonen med att gå upp och äta frukost och göra mig iordning, sen kom Emma och hämtade mig och vi begav oss till Mora i hennes super bil. Det blev en bilresa med mycket skvaller och skratt! :) Väl i Mora blev det en hel del shopping för min del. Kände riktigt hur det pirrade i hela shoppingnerven (ja, jag har en sådan!) Längesedan jag var inne i en klädbutik och hade pengar att göra av med. Det blev iallafall två blusar, fyra klänningar, en topp, ett par skor, ett par örhängen, lite smink, hårfärg, nagellack och lite kläder till personalfesten nästa måndag. :) Det gick givetvis också åt en aning för mycket pengar till detta, men det får det vara värt. Kommer antagligen inte shoppa så mycket mer när jag befinner mig här uppe. Dagen i Mora avslutades med donken och willys.
.
När vi sedan kom hem var det direkt in i duschen som gällde. Sen tog det ett tag att välja mellan alla nya kläder vilket plagg som skulle bäras på kvällen. Men tillslut fick jag på mig något iallafall! Åkte sedan och hämtade upp bästa
Emma igen och vi begav oss till Linds åkeri där förfesten hölls. Mycket trevligt, tack för det! :) Senare blev det HC och det var också väldigt roligt, det blev dans och skratt. Efter HC blev det bröllop. Emma fick sin Oskar?! Och de levde lyckliga i tio minuter sedan blev det skilsmässa. Tråkigt slut, men Emma du är värd någon bättre! :)
.
Idag var det tänkt att jag skulle städa. Men eftersom att det blev lite mycket igår har jag inte mått något vidare idag. Jag har iallafall varit duktig och sökt ett jobb. På Astrid Lindgrens Värld i sommar. Nu håller jag tummarna för att både jag och Emma ska få jobbet! Hade ju varit galet kul! :) Nej, men om jag skulle ta tag i lite städning här hemma så Oskar blir lite glad när han kommer hem från jobbet.

.

Tusan, det var ju inte Made In Sweden ikväll. Det var Robinson istället. Nejmen, då tror jag faktikst att jag säger godnatt! Godnatt alla fina! Det är förövrigt bara 23 ynka små dagar kvar tills jag får träffa min älskade pappa & älskade lillasyster! Jag längtar så mycket efter er! ♥

MADE IN SWEDEN

Phu, hemma efter en lååång dag på jobbet. Men det har gått ganska snabbt och bra ändå. När jag stod i Beckasin idag hände det en knäpp sak. Det var några danskar som skulle åka lift men inte hade bestämt sig för vem som skulle vara på vilken sida och så. Så de slänger bygeln åt sidan när den kommer, vilket är helt rätt men bygeln lyckas fastna i sladdarna till nödstoppet och nödstoppet flygger all världens väg och går sönder. Tur att ingen fick den i huvudet vill jag lova! Tur också att vi har så bra och snabba tekniker som kan lösa de problemen snabbt. :)
.
I eftermiddags/kväll stod jag i Lommen. och rätt som det var kom en liten galen hund ner-springandes för backen. Jag försökte locka till mig den men den var mer sugen på att jag skulle jaga den. Jag ropade på skidpatrullen och sa att det sprang en lös hund nere hos mig. Det visade sig vara teknikerns galna lilla vovve som hade smitit.  Men de fick tillslut tag på den och sen fick den åka skoter tillbaka till där den skulle vara.
.
Vi hann inte anmäla oss till fondueaftonen som är på måndag. Så himla typiskt, jag hade inte ens sett lappen. Himla dumt tycker jag! Nu ikväll blir det att kolla på Made In Sweden som börjar klockan 20.00 på kanal 4. Förhoppningsvis så är det detta avsnitt som de spelade in på Kläppen! :) Kan bli roligt om man kanske är med själv eller att man ser någon annan som jobbar här. Trolla & Trolle är nog med iallafall! :) Imorgon blir det jobb i Ugglan, sen får vi väl se om jag går ut eller inte. :)
.godkväll

TINDRA

Inte trodde jag att saknaden efter en hund kunde vara så stark. Jag önskar att hon var här eller att jag var där & att vi kunde mysa som bara vi kan. Hon är världens finaste hund & min trofasta vän! Jag saknar henne något enormt mycket! ♥

I WANNA LIVE A LIFE FROM A NEW PERSPECTIVE

Hemma från gymmet. Det är så skönt att se på crosstrainern hur mycket kalorier man förbränner, det känns liksom verkligt värt det då! :) Nu ska jag bara slappa och ta det lugnt för imorgon väntar jobb i lommen. Alltså en dag som innebär jobb från 08.30-18.15. Men det ska nog gå bra, jag ska stoppa väskan full av panodil och hoppas på att smärtan inte blir outhärdlig.
.
Fick ikväll höra om att det vankas personalfest för all personal på Kläppen den 8 februari. Låter spännande. Ett tema på festen också, kan bli ännu mer spännande! :) Får komma på något bra att klä ut sig till. Temat var typ "har jag kommit fel eller?" :) haha. kan nog bli hur roligt som helst.
.
Glömde ju skriva om incidenten som hände oss igår när vi tränat. Vi körde från Lindvallen och babblade en massa om körkort, regler och poliser alkoholtest osv. När vi kör ner för berget börjar bilen bakom tuta och blinka med hellyset på oss. Jag frågar Emma & Sofia lite nervöst om det är polisen?! Deras svar är typ; nej, nej det är det nog inte. Sen börjar det blinka rött och blått men det såg konstigt ut så vi trodde typ det var några raggare som hade satt på en låtsas syren. Tillslut såg jag att det verkligen var en polisbil så jag svängde till kanten. Med hjärtat i halsgropen. Jag körde verkligen inte för snabbt för jag låg på 60 på en 90 väg. Kunde jag ha kört förlångsamt?! Vad händer då? Polisen kommer fram till mig, frågar om det är min bil och om jag har körkort med mig. Darrigt tar jag fram körkortet och får sedan blåsa. Men det var såklart lugnt. Men visst blir man rädd. Speciellt när jag är ganska ny på allt inom den biten. Det roligaste är väl att vi inte ens såg att det var en polisbil och trodde att det var några tattare som busade. haha.
.
Har nu investerat i ett måttband. Så nu ska här mätas och skrivas mål. Sen är det bara att fortsätta med träningen med. :) Men det hoppas jag att vi skall kunna göra!
.

1 MIL & 230 KALORIER.

Gymmet igår var riktigt riktigt skönt faktiskt & roligt. Jag, Emma & Sofia gick in och hade först lite problem det skåpen i omklädningsrummen då det var lite väl high tech för oss. Sofia är en van gymmare och jag och Emma skrattade mest när vi testade något som såg ut som en crosstrainer men benen gick som när man åkte skridskor typ. Vi stod där länge och väl och skrattade och undrade om vi verkligen gjorde rätt. Efter ett tag kom tjejen som jobbade där och sa att vi kanske skulle testa en annan maskin. Lite pinsamt! Men sen gick det bara bra. Vi gick/sprang sammanlagt 1 mil och förbrände typ 230 kalorier. Det kändes ju väldigt skönt faktiskt! Efter det testade vi på lite allt möjligt och jag kände verkligen att jag var peppad på att börja gymma med tjejerna några gånger i veckan. Tänk vad skönt det hade varit att för en gång skull bygga upp lite muskler och förhoppningsvis tappa några kilo. Jag vet att jag har sagt såhär mååånga gånger förut. Men det känns annorlunda här uppe. Här är man på ett gym som man inte känner någon alls på och man är med helt nyfunna vänner som är lika peppade på att börja! Kan det bli bättre?
.
Idag vaknade jag med en konstig mage och var riktigt illamående och eftersom att jag kände av det lite igår också var jag rädd att jag råkat på någon maginfluensa. Men magen har skött sig bra och allt jag ätit idag har stannat där så det var kanske bara någon bakterie som irriterat lite i magen. Tur det för influensa vill man inte ha! Axeln var inte heller att leka med imorse, fy tusan vad ont jag hade när jag vaknade. Det första jag gjorde var att stoppa i mig tabletter och stretcha lite. Sen ringde jag till Malin och sen somnade jag om ett bra tag. Nu har jag gjort lite mer övningar och stoppat i mig lite mer piller och hoppas att det ska ge med sig.
.
Kollar just nu in lite vårkollektioner och känner att jag är gaaanska så sugen på att shoppa. Ska se om det är någon som är sugen på att hänga med till Mora på lördag! Behöver lite nya snygga kläder känner jag!

DICLOFENAC

Dagen som avbytare har gått riktigt bra! Såklart den alltid gör när man har så himla bra arbetskamrater! Dock har jag börjat få riktigt ont i min axel igen för att jag var tvungen att dra igång skotern så mycket idag. Känns så himla trist, det är jobbigt känns som att man inte kan göra sitt bästa på jobbet när den ena armen bara mest får hänga och vila. Så fort jag kom hem nu så stoppade jag i mig lite panodil och började med diclofenacen igen. Hoppas att det ska hjälpa även denna gången.
.
Ikväll ska jag och Sofia äntligen testa på S.A.T.S gym. Sofias fiskarheden kompis Emma skulle också följa med, mycket trevligt! :) Men jag är redan galet trött nu så efter gymmet kommer jag antagligen somna bums! Därför tänkte jag att jag kunde skriva några rader till er nu.
.
Ja, denna veckan får vi två till som ska börja hos oss i liften, det ska bli roligt! :) Sen förövrigt så flyter allt på bra och jag mår bra! :) Nu ska jag gå & fräscha upp mig lite innan det blir gymmet i lindvallen.

LISTA

varför gör du denna listan? för att filmen jag & oskar skulle se var fruktansvärt dålig och jag har inget annat att göra.
har du pojk/flickvän: javisst!
är du kär: jajo
hur tidigt stiger du upp: alarmet ringer klockan 07.10 de dagar jag jobbar.
vilka vet mest om dig: jag själv. efter det är det nog familjen.
gillar du att slåss: nej, det är nog faktiskt inget jag föredrar.
vad ska du göra ikväll: ikväll blir det nog bara att ta det lugnt och att lägga sig i tid då det är jobb imorgon!
när var du senast full: haha, det var jag senast igår faktiskt!
har du utländska föräldrar: nej, vi är hel svenskar. tråkigt nog, tycker det varit lite mer exotiskt att haft lite utländska gener!
var har du ont: just nu börjar jag få lite ont i axeln igen, hoppas det inte blir värre.
är du bra på att måla: nja, det vill jag väl inte påstå att jag är. men jag gillar att måla!
vem kramade du senast: hm, jag har ingen aning.
vad längtar du till: längtar faktiskt till jobbet imorgon & mina fina arbetskamrater!
vad heter dina husdjur: min vovve där hemma heter Tindra och är världens finaste hund!
har du körkort: ja, och gud vad skönt det känns att säga ja på denna frågan! :)
favoritgodis: åh, favoritgodis måste nog vara marabouchoklad.
morgon eller nattmänniska: jag är definitivt en morgonmänniska!
sparare eller slösare: ofta sparare men kan ibland förvandlas till en galen slösare. haha.
har du några homosexuella kompisar: ja, det har jag!
bio eller promenad: men åh, det kan jag ju inte välja mellan!
är du kittlig: det beror nog på lite, vart man kittlar och vem som kittlar!
är du rädd för insekter: är ganska rädd för getingar
anser du dig själv vara stark: psykiskt ja, fysiskt nej. :)
vem ringde dig senast: min finaste pappa
vem ringde du senast: min finaste syster
vem är ditt tredje missade samtal: har inga missade samtal!
har du rökt: ja
vilken klass går du i: går inte i någon klass för tillfället
hur många facebookkontakter har du: 350 stycken
vad står det i ditt 40:e skickade sms: har precis raderat alla mina skickade sms.
vad står det i ditt 20:e mottagna sms: hem & ladda nu gumman! /Sofia
hör du på nu: tvn som är på i tvrummet.
kan du sjunga: kan kan jag väl, sen är det ju en annan fråga om man sjunger bra eller dåligt! ;)
tycker du om ketchup: ja,
favoritalkoholsdryck: vitt vin
vad har du på dig nu: tajts, svart lång tröja & en rosa kofta.
senaste film som du såg: mammut
har du legat brevid en kille i en säng: gör det varje natt!
har du pussat en kille: ja, visst har jag det!
vad ska du göra i sommar: jag ska njuta av värmen och sola mig jättebrun!
vad är det pinsammaste som du har gjort på fyllan: ohja, det är nog en hel del pinsamheter.
vad saknar du nu: min fina familj som just nu befinner sig 70 mil ifrån mig.
bästa grupp/artist: melissa horn, just nu
vad vill du jobba med: jag skulle jättegärna vilja utbilda mig till hudterapeut och jobba som det.
vilket är ditt favorit program/serie: one tree hill helt klart!
älskar du någon just nu: ja, jag älskar många!
när låg du på sjukhus senast: har aldrig legat på sjukhus tack & lov!
hur många poäng har du i skolan: det har jag faktiskt inget minne av.
vill du gifta dig: absolut vill jag göra det någon gång!
har du örfilat någon: nej, det har jag aldrig gjort
hur många barn vill du ha: två är väl det som känns mest relevant. ;)
favoritegenskaper hos motsatta könet: manligheten som gör att man känner sig trygg i deras närhet.
vad ska man göra för att imponera på dig: säga rätt saker!
tror du på kärlek vid första ögonkastet: jajo jag tror att det kan existera!
är du mörkrädd: ja, jag är ganska så mörkrädd faktiskt!
tror du på livslång kärlek: ja!
jag är: väldigt glad och lycklig
jag sover bäst: i en stor och skön säng med mjuka lakan!
jag blir glad av: min underbara familj och mina vänner!
vad sa du senast? hm, det var ett tag sedan jag pratade. haha.
vem ringer du när du är arg/ledsen? mamma!
har du snygga skor på dig? inte just nu då jag befinner mig inomhus!
villken tid gick du upp idag? första gången vid tolv. andra gången vid halv fyra.
vad va det första du sa imorse? jag är så glad att jag inte är bakis!!!
vad såg du senast på tv? början av en dålig film.
senaste personen du skickade ett sms till: sofia
senaste personen du fick ett sms av: sofia
senaste personen som hörde dig sjunga: oskar
senaste personen som gjorde dig arg: oskar
senaste låten du lyssnade på: shebang - romeo

RISNING, RISNING IN MY VEINS

Det är ju fantastiskt vad resorb & berocca kan göra underverk efter en utekväll! Det behövdes efter gårdagens fest, vill jag lova! Förfesten igår hölls hos Elin & Sara i Källan. Det var lite lagom trångt och ganska mysigt. Jag satt på en stol hela kvällen med de bästa tjejerna runt mig! :) Väl på HC var det en ganska så lång kö för oss som inte hade HC kort. Men vi stod ut och kom in cirka fem minuter innan Promoe började spela. Det var väl en helt okej spelning, men när man ska se Promoe och det ska bli ultimat ska man se honom utomhus på våren eller sommaren, då blir det som bäst stämning tycker jag! Men kvällen blev lyckad ändå tycker jag allt.
.
Idag har bara slappat, somnat om gång på gång och bara njutit av att kunna ligga under täcket när som helst och hur länge jag vill. I eftermiddag blev det en tripp till Lindvallen för att käka lite bakismat på donken. El maco'n gjorde verkligen sitt idag, gud vad gott det var! Efter matbesöket gick vi till Experium där jag hämtade ut mina gratis gånger jag har på S.A.T.S. Så imorgon blir det jag och Sofia som testar på gymmet!
.
Imorgon jobbar jag som avbytare, det ska bli spännande då jag bara varit det en gång innan. Ska även ha en praktikant med mig imorgon, så jag kan väl lägga det tunga arbetet på honom. Köra lite med honom precis som de körde med mig när jag var praktikant här uppe förra våren. :)
.
Nu ikväll blir det filmmys med Oskar. Vi köpte tre filmer när vi var uppe i Lindvallen idag! Hoppas de är bra! :)

KOLLA MOVESEN VILKEN DEKADANS

&Vaknade tidigt idag p.g.a att de hänt en trafikolycka precis utanför vårt boende. Och de som var skadade fick gå in till grannen och vänta där tills ambulanserna kom, så det var mycket spring och prat här utanför. Det såg inte ut att ha blivit så allvarliga skador men två av dem fick bäras ut på sån bår?! heter det de? Det såg rätt obehagligt ut och man såg att personerna som låg där tyckte det var lika obehagligt. Hoppas att det gick bra för alla inblandade! lt;div>
.
Idag är det alltså en ny dag, en ny dag med nya möjligheter. Ikväll taggar vi för Promoe som ska uppträda på HC ikväll. Kommer säkert bli riktigt najs! Så idag går dagen väl mest åt till att städa iordning och sen in till Sälen för att inhandla lite att ha i kylen. :) Imorgon är det lönedag! Känns som att det är ganska så behövligt för alla här uppe just nu. Lediga imorgon också så kanske blir att göra något med pengarna man får! :) Det blir iallafall gymmet med Sofia när hon slutat!
.
Nu är det bara fyra veckor kvar tills pappa&lisa kommer hit. Längtar jättemycket, ska bli så roligt att ha dem här!
Nej, nu blir det att lyssna på Promoe hela dagen!
.

CLUB CRANE

Ojojoj igår var det vår första personalfest här uppe i Kläppen. Vilken rolig kväll! Andra säsongarna hade fixat med lite olika tävlingar. Det blev en massa korv ätande & öl drickande. Taggade i värmestugan sen gick vi vidare till Tranan där det var Club Crane. Jag, Sofia, Emma dansade loss på riktigt ett tag & det har jag verkligen saknat. Att dansa bara helt galet. Några skandaler blev det väl under kvällen, med det hör väl till när man säsongar?
Jag hade iallafall en riktigt rolig kväll! Tack för det alla som gjorde det möjligt!
.
Idag var det minst sagt liiite jobbigt att stiga upp för att åka till jobbet. Men kom upp och var på jobbet mycket tidigare än vanligt. Möte upp Emma utanför Tranan och vi började prata om gårdagens/nattens bravader. När vi sedan kommer upp i värmestugan ligger det folk på hela golvet och sover. Kunde inte hålla mig för skratt där vi fick kliva över säkert tio personer för att komma in i personalrummet. Det var tydligen något skidgymnasie som sov där. Stackarna, det såg inte skönt ut vill jag lova!
Idag jobbade jag i barnbacken i liften sparven. Det var svettigt vill jag lova. Det kom cirka fyra skidskolegrupper åt gången och alla barn var nybörjare. Sen är det inte lätt att hålla reda på alla grodor, igelkottar, vargar m.m Vilken skidlärare som har vilka barn o.s.v. Ja, svettigt minst sagt. Stundtals lugnade det ner sig vid liften och det var ganska skönt att få pusta ut lite. Har fått väldigt mycket "beröm" från många föräldrar idag och det har varit så roligt att höra! Särskilt idag då man varit så himla trött & sliten. Det är fascinerade att se hur barnen utveckals i backen. Först och främst är de typ mellan 3 & 4 år och helt nybörjare. Men efter cirka ett "provåk" så lyckas de ta sig upp i liften och ner för backarna galant.
.
Ikväll blir det nog bara att slappa. Imorgon är det HC & Promoe! :) Ledig nu i två dagar och det är mycket mycket uppskattat! :)

LÄSARE

Tycker det är lite små spännande med de läsare jag har! :) Skulle uppskatta om ni vill lägga en kommentar och berätta vilka ni är! Lite nyfiken på det är jag. Vet att jag säkerligen kommer känna till alla som läser min blogg, men roligt ändå! :)
.
godkväll ♥

HÄR BOR VI!

Har nu städat klart hela lägenheten & avnjutit en pizza som min fina Oskar hade med sig hem! Så nu har jag tagit några kort på hur vi bor så att ni kan få se det. Tyvärr har jag ju ingen digitalkamera så det får bli lite halvkassa mobilbilder, men man ser ju iallafall.
Såhär ser det ut när vi kommer innanför dörren. Alltså är detta fotot tagit i vår hall.
Till höger härifrån så ligger badrummet. Det ser ut såhär.
Och här har vi då vårt pyttelillalilla kök. UTAN diskmaskin. haha. Dörren
leder sedan in till vårt sovrum. Här är två bilder på hur det ser ut.
.
Sen har vi vårt köksbord och vardagsrummet. Där Oskar sitter i soffan
efter en god pizza!
Sedan har vi ju ett gästrum som står tomt & bara väntar på att få fyllas
med efterlängtade familj & vänner! Så här ser det ut där. Finns två sängar
i det rummet som inte syns på bilden.
Sådärja, såhär bor vi! :) Mysigt faktikst!

HIP HOP & ETT BERG AV DISK

Jag är mycket mycket gladare nu! :) Direkt efter förra inlägget tog jag tag i mig själv och började lite smått städa och nu kan jag knappt sluta. Ska bli så skönt när det är helt klart, hoppas på att hinna klart innan Oskar kommer hem så får han sig en rejäl överraskning!
.
Pratade med Sofia på msn för någon timme sedan. Vilket gjorde mig superglad! Vi bestämde oss för att verkligen ta tag i det här med träningen här uppe. Gjorde ett test på S.A.T.S hemsida och fick fem gratis träningspass här uppe i Sälen. Sofia åker in till Sälen nu ikväll för att kolla träningspass och tider m.m Jag är så himla pepp, så på måndag sätter vi igång! Roligare när man är två och kan peppa varandra också. Så nu jäklar Sofia, nu är det beach 2010 som gäller! :)
.
åh, allt känns nu mycket lättare. Axeln har också blivit betydligt bättre och jag känner knappt av det. Imorgon ska jag jobba igen & sen efter det blir det ju som sagt personalfest! Hur kul som helst! Nej, nu måste jag återgå till det berg av disk som väntar, men som nu sakta börjat halveras! ;) Hip hop på högsta volym nu innan grannen kommer hem!
.
LATER!

KLAGOMÅL EN DÅLIG DAG

Jahapp, har väl inte gjort något vettigt att denna dagen heller precis. Har inte jobbat på fyra dagar nu och det börjar kännas börjar snart klättra på väggarna här hemma. Är så rastlös och mår bara dåligt av att gå hemma. Det enda man kan tänkas göra här är att städa en gång för alla så det blir riktigt rent, men jag orkar inte, vill inte. Det är tråkigt! Får även dåligt samvete att dagarna bara går och det blir bara smutsigare och smutsigare här inne. Men det känns lite som att så fort man städar undan lite så håller det i max en till två dagar sen är det lika illa igen. För när vi båda kommer hem efter många timmar på jobbet är man helt slut, lagar kanske lite mat och låter sedan disken stå, sen ska man sova. Och när man väl är ledig är man heller inte speciellt motiverad till städning.
.
Usch känner att jag är på ganska dåligt humör idag. Mat orkar jag inte heller ställa mig för att göra för då måste jag först städa undan och diska undan allt. Gud vad jag klagar men det är inte roligt att bo utan diskmaskin, det är hemskt förskräckligt hemskt. Så fort man diskat undan så ska man laga ny mat och sen är det lika uppställt igen och vem orkar egentligen ställa sig och diska direkt efter att man har ätit? Inte jag iallafall. Det borde vara lag på att alla ska ha diskmaskin! Kalla mig lat, men det är inte kul att lägga 20-30 minuter på att DISKA varje dag! Det hoppas jag att ingen tycker!
.
Sen räknade jag lite på vad min lön kommer att hamna på i januari månad och det var inte så roligt det heller. Har ju lyckats vara sjuk i cirka fem dagar redan denna månaden och det är en del pengar. Men jag får väl bara hoppas att jag klarar mig på den!
.
Ja, ibland får man faktiskt tänka dåliga tankar och deppa lite över struntsaker. Ni måste ju inte läsa om ni inte vill? :)

MATLAGNING

Nu ligger jag i sängen. Proppmätt efter en italiensk kycklingpasta som jag gjort ikväll. Känner att jag har chansen nu att öva upp mig innan jag kommer hem. Alla i min familj, egentligen alla i min släkt är så himla duktiga på att laga god och varierad mat. Jag älskar mat men är inte lika förtjust i att laga den, men nu börjar jag tycka det börjar bli lite kul. Det är liksom spännande att se om man lyckas & lyckas man blir det en fin glädje man känner! :)
.
Idag när jag hade hämtat Oskar på anläggningen så hände det en liten incident. Jag satt och skröt för Oskar om att nu hade jag ett äkta bevis på att jag kunde köra bil, då jag hämtat ut mitt körkort tidigare idag. Men precis när jag svänger ut på vägen får vi världens sladd och kanar fram och tillbaka på vägen. Vi hamnade nästan i diket med bilen stoppades av en snödriva, tur! Det var ganska obehagligt och särskilt när man efteråt inte ens kom ihåg hur man reagerade? bromsade jag ens? styrde jag åt rätt håll? eller satt jag bara där? jag minns verkligen inte. Som tur är hade vi ingen hög hastighet och bilarna runt om hann uppfatta situationen och det gick lugnt. Oskar kläcker sedan ur sig något om att jag inte alls kan köra. Sen var det knäppt tyst i bilen hela vägen hem...haha.
.
Det blev aldrig att jag kollade på filmen igår för ville vänta på Oskar, men givetvis var det sport på tv. Så jag tänkte jaaha, då väntar vi tills imorgon. Men då är det ju självklart en massa mer sport på tv. Så nu kollar jag själv, sådeså! :)
Godkväll!

FÖR IBLAND...SÅ VILL MAN BARA VARA 15 ÅR IGEN

Vi blev 15 år igen för en kväll. Den kvällen i mars för snart ett år sedan. Det var en sista fest i mitt hus på Renvägen. Det var där vi började och så också slutade. Det var underbart att få uppleva det en sista gång. Det var i princip som förr, alla var där och vi var fulla och glada. Sjöng & dansade. Och ibland känns det som att en sån kväll skulle behövas en gång varje år. En kväll där man släpper allt och glömmer allt. Bara leva som man gjorde när man var 15, för det var tider det.
.
Ur anteckningar den 18 mars 2009
.
jag lever för helgen ett tag framöver. det är för många år tillsammans och för mycket historia bakom det hela för att kunna förklara känslan för er andra. men jag vet att det är fler än jag som kände den. jag vet också att det inte går att ta tillbaka, men visst saknar man, vi levde lätt & vi levde för varandra. en nyhet kom och det var bara att sätta sig vid telefonen och koppla in så många man kunde.

.
tusen underbara minnen
.
det var historian om hur vi träffades i bökhult den sommaren.
det var innebandymatcher på haganäs och lång väntan på alla killar som skulle komma ut ur omklädningsrummen. 
det var balders & silverdalen, vi var först in & sist ut ifrån ALLA dansgolv. 
det var kajal som gällde och hm linnena & helst inga jackor. 
det var äcklig öl och vodka som skulle smusslas ner i väskor. 
det var hångellistor. 
det var galna fester.
det var osbykillar som gällde ett tag.
det var tecken över allt och alltid betydde det något positivt. 
det var den nittonde november. 
det var karloskar dagarna, östersjöfestivalen. 
det var teddy & freddy.
det var supermensen.
det var super viktigt med gliss i håret innan balders.
det var russlanadans i regnet på kolleviks camping.
det var 23 åriga bodybuilders, rakade från topp till tå.
det var cykelturer till sölvesborg som två polska horor.
det var borshult med päronkonjak. 
det var första fyllor och dockdans. 
det var kvällar då vi bara satt och skrattade. 
det var stora planer om framtiden.
det var livet är en slager, på fritidsklubben.
det var buss som gällde till växjö och kristiansstad. 
det var amigo pizzerian man hängde på.
det var franskalektioner med malin, som ingen brydde sig om. 
det var hartmans som betydde och plugget fick vänta för att färglägga veckorna i loggböckerna gick före.
det var äntligenmackor, oboy, OTH & O.C vi levde på efter skoldagarna.
det var tuddeliduuu i telefonen för att hejdå var så sorgligt. 
det var långa avskedsbrev på somrarna då vi skulle åt varsitt håll i världen. 
det var dans, drillning och allt annat inte lasse gillade på gympa lektionerna. 
det var konfirmationsläger och vi alla retades med grimberg och mats och ramlade i taggiga buskar. 
det var sena nätter och en massa ljug för att få vara ute så sent som möjligt. 
det var moppe turer med moppe killarna mitt i nätterna. 
det var brännmärken och svarta fötter.
det var fantastic four.
.
vi var till och med lesbiska på konfirmationslägret för att konfrontera prästen.
.
after all that we've been through....I know we're cool!

TANKAR NYA TANKAR

skrivet den 10 januari 2010
.
dagarna med kalla temperaturer börjar bli en vardag. jag bryr mig inte längre när jag ser att
temperatur mätaren visar trettio minus grader när jag åker till jobbet på morgonen.
ingen & inget räddar mig nu!
jag står i vinterns kallaste dagar och tankar nya tankar, som ett slags nytt tidsfördriv. 
funderingar blandat med oro inför ovisshet. då & då kommer jag på mig själv vara alldeles för långt fram i tiden. att leva i ovisshet om min framtid...
för vem sa att "vuxenlivet" skulle vara lätt?
kanske att ett hårfärgsbyte inte är nog med förändring denna gång.
kanske inte heller en tatuering skulle göra sitt just nu. 
funderingar och frågor i mitt huvud, på datorn finns en anteckning om ett jobb på rhodos till
sommaren. behöver jag det? verkligen? 
Enkelresor som inte går hem till min trygghet och mina kära är obehagliga men börjar bli mer och mer lockande.
men hur ska jag våga chansa? 

.
främlingar med för höga drömmar, möjligheter, erfarenheter. det finns för mycket.. så skrämmande och lockande på samma gång. 


söndag idag? 
DÄR har vi en förklaring...kanske

KÄRLEK


WEEK GO BY LIKE DAYS...

Började dagen med att ha ondare än vanligt i axlen. Det gjorde så fruktansvärt ont att jag bara ville skrika! Tog en panodil och vilade på den sen blev det betydligt bättre. Skjutsade sedan Oskar till jobbet och körde sedan in till sälen för att äntligen hämta ut mitt körkort, det var fult med det kändes häftigt att äntligen ha ett riktigt bevis på att man faktiskt har ett körkort! Så nu slipper jag köra runt med ett papper och pass. :) Efter jag hämtat kortet fick jag sitta utanför ica i en kvart för att vänta tills de öppnade. Efter det körde jag hem och sedan sov jag i två timmar till, skönt! Nu har jag precis värmt lite mat och ätit och känner mig nu lite piggare. Kanske ska göra av med min energi på bästa sätt genom att städa, men fy vad tråkigt det låter.
.
På fredag är det dags för den efterlängtade liftfesten. Det kan nog sluta hur som helst, men det ska bli roligt! :) På söndag är Promoe på HC så det lär det ju bli! Hoppas bara på att min axel ska ge med sig snart för det är jobbigt att knappt kunna ta av och på sig kläderna. :(
.
Kan förövrigt inte förstå vart tiden tar vägen? Det är snart en hel månad sedan det var julafton? hur konstigt känns inte det??
Men snart kommer pappa & syster upp och hälsar på och det ser jag så himla mycket framemot! Om jag tänker på det så får tiden mer än gärna gå så här fort! :)

SESTRA

min fina syster!
32 dagar kvar till vi ses igen!
det klarar vi! :)
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

GO KNUL

Nu har jag gjort min första flygande jakob (utan bananer), det smakade riktigt bra och nöjd är jag med mig själv. Lyssnar på hög musik och njuter lite av att vara hemma själv ikväll. Passar på att lyssna på all musik som oskar inte gillar och som jag inte brukar få lyssna på annars. Så just nu spelar NSync - bye bye bye på högsta volym. Haha. Jag älskar sånna gamla 90 tals låtar. Toppen! :)
Ska snart sätta på The Guardian en film med två snyggingar i & det bästa är ju att båda två har huvudroller. Kevin Costner & Ashton Kutcher. Mycket bra!
.
Haha, måste bara visa vad jag såg när jag och oskar var i byn & fikade innan i eftermiddags. Normalt sätt brukar det vara heta diskussioner om man ska säga chokladboll eller negerboll. Här i sälen har de löst det problemet med att helt enkelt ta ett helt annat namn...ett namn som haha, ja jag reagerade ännu mer på. Såhär såg det ut på fiket!
Varför just detta namnet är ju en fråga?!?!?!

SUGAR ME

Dags för lite uppdatering tycker jag. Idag är jag dock ganska så sur och besviken. Det fick bli ett besök på vårdcentralen idag efter att jag haft fruktansvärt ont i axeln de senaste dagarna. Det är jobbigt då jag knappt får på mig kläderna på morgnarna. på vårdcentralen sa de väl i princip det som jag trodde de skulle säga. Att det var en överansträngning/sträckning/inflammation av något slag. Fick utskrivet tabletter som jag ska gå på följande dagar. Fick även träffa en sjukgymnast som gav mig ett gummiband och lite övningar. Hon rekommenderade även mig att inte jobba kommande dagar utan att vila och låta tabletterna värka. Så tråkigt. Detta är andra gången här uppe jag får stå över att jobba p.g.a sjukdom. Jag som inte varit sjuk på hur länge som helst blir det just nu när jag äntligen har ett jobb. Men det är bara att hoppas att tabletterna hjälper snabbt och att smärtan går över och inte kommer tillbaka!
Så nu har jag två dagar ledigt till. Tacka vet jag OTH boxarna!!! Funderar även på att utforska lite här runt omkring där vi bor. Vi får väl se vad jag hittar på. Ikväll ska Oskar åka till anläggningen för att åka skidor med alla anställda. Och jag ska....sitta här i min ensamhet. Nej, men jag har köpt en film som jag kanske ska se och sedan ska jag laga flygande jakob för det är jag väldigt sugen på och har varit länge!

HÅRFÄRG

Det är lite tråkigt, men jag har inte gjort något roligt alls på min lediga dag idag. Vi städar här hemma och det tar sin lilla tid då det varit rejält stökigt här. Har inget städhumör alls känner jag och det gör att det blir så fruktansvärt förfärligt tråkigt. :/ Men det måste ju göras! Har även kommit på att jag börjar få en jätteful utväxt på håret. Det ser ut som att min riktiga hårfärg är grå jämfört med den bruna färg jag har nu. Riktigt fult. Är just nu i stort behov av min privata frisör där hemma. Syrran i need you! Men nu måste jag försöka lösa problemet helt själv. Ingen aning om hur det kommer att gå men ska snart köra till sälen för att se om jag kan inhandla någon färg, wish me luck!
Imorgon blir det en lång arbetsdag i Kläppen. Det jobbigaste är väl att Oskar är ledig och kommer ligga kvar i den varma sängen när jag ska gå upp imorgonbitti. Men sen när jag väl kommit iväg ska det nog gå bra! :)
Hoppas på lite besök snart! Hade varit roligt om några kom och hälsade på oss hade jag tyckt! Gratis boende hos oss! :)

EVAKUERING FRÅN STOLEN DAL

Jag som var så himla glad imorse..Det förändrades snabbt när jag fått på mig pjäxor och åk ETT åk i backen och det gjorde så ont i fötterna att jag bara ville slänga mig i backen och skrika rakt ut. Jag är så trött och blir så arg på detta, ska jag inte ens kunna åka skidor nu när jag är här uppe och jobbar?!?! Jag vet inte vad det är som är problemet. Jag har aldrig haft det problemet innan, det var först när jag och Oskar var här uppe och praktiserade i våras det kom. Jag får typ kramp i båda fötterna efter endast typ tjugo minuter. Jag tror att det kan ha att göra med att jag nästan gått upp tjugo kilo sen sist. Men det tror inte de som jobbar i shopen, de säger att det inte har med det att göra...hm, men jag vet inte. Tråkigt som tusan är det iallafall! Har tänkt att jag kanske ska åka in till shopen imorgon för att avgjuta ett par sulor som jag kan ha i pjäxor. Jag hoppas att det kan bli mycket bättre då, för jag vill ju kunna åka!
.
Men som sagt vi åkte ett endaste litet åk i backen sen gick det inte mer. Då blev det lite mat på Stinas innan vi skulle ha evakueringsövningen på anläggningen. Denna gången måste jag säga att det var mycket obehagligare än förra. Jag drabbades nästan av panik när jag satt där i stolen och skulle vända mig över kanten. Det var så att jag skakade i hela kroppen. Men återigen så är det himla bra och nyttigt för min del. För jag såg ju att det gick bra, jag kom ner levande och mår bra nu! :) Jag är trött och orkar inte ta tag i städningen här hemma. Men det är egentligen ett måste då det ser ut som att en bomb slagit ner här. Det blir nog att jag plockar lite sen går och lägger mig för jag är så fruktansvärt trött nu! Imorgon är det en ny dag, en ledig dag!
.
saknar mina kära familjemedlemmar där hemma i småland. jag längtar tills vi ses igen!
.
Om någon undrar varför dessa punkter är i min blogg är det för att den blivit helt konstig och skippar de mellanrum jag vill ha mellan min text.
GODKVÄLL!

för jag gör ingenting i flera dagar, flummar, somnar om & vaknar!

tisdag, lediga underbara tisdag! Vaknade för en timme timme sedan och har sen dess bara dansat runt här, ätit frulle & lyssnat på musik. En hel dag att göra något bra av är här. Och PUFFEN startar igen, underbart!! :)
Jag vill köpa en ny snygg jacka! Kanske kan hitta någon idag.
.
har en hel del att göra här hemma. tråkiga saker som att städa, diska & tvätta. trååååkigt!
.
för en gång skull är jag sugen på fest...men det är tisdag. suck!

UGGLAN & FALKEN

Nu har jag jobbat tre dagar i rad, haha. De flesta har redan hunnit med att jobba flera dagar i rad, men jag har ju lyckats bli sjuk och annat. Men imorgon är sista dagen sen har jag två dagars ledigt. Hoppas bara inte att all den lediga tiden går åt att fixa med puffen (bilen). Den är fortfarande stendöd och vi får ordna skjuts till & från jobbet med våra arbetskamrater. Vilken tur att man har så bra sådana! :) Idag tack till Johan & Emma för skjuts! :)
Idag har jag jobbat i Ugglan, nu lift för mig men det fungerade det med! :) Har gått fram och tillbaka på cirka fyra meter idag för att hålla värmen. Efter någon timme började det bli en grop där jag gått, så då var jag tvungen att fixa till det! Men det var bra för jag frös bara lite idag på förmiddagen, resten av dagen klarade jag galant utan vita fingrar eller tår! Känner att jag bör lära mig lite mer danska nu, kommer fler och fler gäster som är danskar och jag förstår knappt ett ord av vad de säger. Idag gjorde jag mig ett vågligt försök att prata lite danska då jag först sa till killen som skulle upp i liften att det var nu dags för sista åket i liften innan vi stängde. Han förstod ingenting av vad jag sa även ifall jag försökte cirka fem gånger. Sedan försökte jag säga det på danska, jag som inte ens kan danska? Jag gissade alltså lite och gjorde på ett ungefär så som när gör när man pratar svengelska. Haha. Gud det måste låtit förjäkligt, men han förstod tillslut, så kanske jag sa rätt ändå?! :)
Imorgon blir det en "kort" dag i Falken. Jobbar 08.30-15.45. Skjuts till jobbet är ordnat, frågan är bara hur vi kommer hem. Men på ett eller annat sätt ska det nog gå, hoppas jag! Nu ska jag hänga upp tvätt och diska och lite annat sånt tråkigt måsten-göra!
godkväll!

FALLA FRITT

vad vill du säga?
när allting är sagt?
vad vill du känna?
när någon tagit din makt!
du vill att jag ska sjunga, men bara om sånt som hör till sitt
men ska jag sjunga, ja då ska det finnas tid att sjunga fritt!
vem vill du spela, när du lagt alla kort?
och hur vill du leva?
när tiden går för fort
du vill att jag ska känna
för något som aldrig kännts som mitt
men ska jag känna, ja då ska det finnas tid att kännas fritt!
hur ska du veta,
om ingen lärt dig hur?
och hur ska du våga chansa?
du som aldrig haft nån tur!
du vill att jag ska älska
med någon som bara älskar sitt
men ska jag älska, ja då ska det finnas tid att älska fritt!
vad ska jag skriva för att du ska bli berörd
och hur högt ska jag skrika, varje gång jag vill bli hörd?
du vill att jag ska falla, mot något som du har gjort till ditt
men ska jag falla, ja då ska det finnas tid att falla fritt
vad vill du säga?
när allting är sagt?
vad vill du känna?
när någon tagit din makt!
.
du vill att jag ska sjunga, men bara om sånt som hör till sitt
men ska jag sjunga, ja då ska det finnas tid att sjunga fritt!
.
vem vill du spela, när du lagt alla kort?
och hur vill du leva?
när tiden går för fort
.
du vill att jag ska känna
för något som aldrig kännts som mitt
men ska jag känna, ja då ska det finnas tid att kännas fritt!
.
hur ska du veta,
om ingen lärt dig hur?
och hur ska du våga chansa?
du som aldrig haft nån tur!
.
du vill att jag ska älska
med någon som bara älskar sitt
men ska jag älska, ja då ska det finnas tid att älska fritt!
.
vad ska jag skriva för att du ska bli berörd
och hur högt ska jag skrika, varje gång jag vill bli hörd?
.
du vill att jag ska falla, mot något som du har gjort till ditt
men ska jag falla, ja då ska det finnas tid att falla fritt

DU HAR VILJAN ATT BLI STÖRRE, HÄR ÄR DU REDAN STOR!

Åter en dag i kylan förbi. Dagen började dock inte speciellt bra då vi lovat Sörnäsgänget skjuts till jobbet då ingen av deras bilar fungerade. Då lägger naturligtvis puff också av. Jag som så snällt berömde den igår och tyckte den varit så duktig nu när det varit så kallt. Som tur var kunde Simon komma och hämta oss och vi körde i turbofart till jobbet och kom bara några minuter försent. Supersnällt av Simon då han inte ens jobbade idag! Dagen idag gick förväntansfullt bra och det har inte varit så jobbigt som jag trodde det skulle bli. Har fått bygla mest hela dagen så jag har sällan frusit. Men det är långa dagar, man är helt slut när man kommer hem. Hem kom vi idag tack vare Simon 2, hur snällt som helst då vi bodde helt åt fel håll från hans boende.
Nu ligger jag i sängen och fryser, lyssnar på Melissa och önskar att jag kunde sjunga. :)
Kanske läge för en dusch för att sedan avnjuta Oskars bacon-röra! Spännande!
godkväll

TRETTIO+TVÅ MINUS= SANT!

Men ojojoj vilken höjning det blivit i statistiken här på bloggen, roligt! Kan ju ha att göra med att jag skrev ut den på fejjan?! :) Men mycket roligt att se att det faktiskt är mer än familjen som läser. Idag jobbade jag för första gången igen på en vecka. Det började med att jag vaknade och det första jag gjorde var att nervöst gå fram till termometern för att kolla....jag höll nästan på att börja gråta när jag såg att den visade 32 minus. Jag skulle alltså förflytta mig ifrån en varm säng ut i denna kyla. Det var ju bara att bita ihop och tänka att det skulle lösa sig. Vilket det gjorde, tro det eller ej!! :) Jag och Emma fick dela på att stå i Lommen idag då Beckasinen var stängd p.g.a kylan. Inte heller blev det någon medbringarflytt!! Att man kunde bli så glad i denna kyla?! Att stå i Lommen med Emma hela dagen var ju hur bra som helst! Ni som inte förstår är alltså Lommen & Beckasin namn på liftarna i anläggningen. Men kallt har det varit hela dagen, någon timme mitt på dagen då solen var framme så blev det några grader varmare men det gick snabbt över. Det är ju verkligen galet att folk ens är ute och åker i backarna vid dessa temperaturer, men det vill jag lova envisa på att åka för det de betalt de är de! :)
Idag är det alltså fredag? Känns ju som en måndag för mig?! Jag har verkligen noll koll på dagar och veckor här uppe. Nu har jag och O precis fått i oss lite mat, idag bjöds det på hamburgare. haha. Men ikväll ska jag bara sitta ner, glädjas över att jag avklarat en dag i denna fruktansvärda kyla! Sen blir det nog att slänga ett öga på Let's Dance som börjar idag.
Imorgon jobbar jag tio timmar. TÄNK på mig!
söt pingu!

BILD UPDATE!

Tänkte uppdatera med lite halvdåliga bilder som är tagna med min mobil. Men har ju ingen fungerande digitalkamera så det får bli med mobilen. Men ska bli bättre på att uppdatera med lite bilder med, det är ju mycket roligare än med bara en massa text. Detta är ju förövrigt sjunde dagen på det nya året som jag faktiskt bloggar. Undrar om detta för engångsskull kommer att hålla i sig!?
Som jag skrivit innan så kör vi mycket skoter på jobbet, men en sådan har jag inte någon blid på. Men ni flesta vet ju hur en skoter ser ut! :) Men den här bilen är alltså också ett av våra färd alternativ. Kan ni ens tänka mig sitta och köra runt i en sånhär bil? haha. Som jag sagt förut, jag gör verkligen saker här uppe som jag & ni som känner mig aldrig kunde tänka er att jag skulle göra!
Jag befinner mig i ett sagovinterland som oftast är väldigt härligt att vistas i! OM graderna bara håller sig under 20 minus så är det helt okej. Ett jättevackert landskap med så mycket frisk & härligt luft att andas in varje dag! Det är vinter som det ska vara, riktig vinter! Inte som hemma i Småland där det bara blir slask efter någon vecka. (Undantag ifrån denna vintern får jag väl säga, då jag vet att ni har mycket snö som håller sig där hemma nu med!)
En påpälsad Oskar de dagar då det var som kallast. Vi skulle ut och gå en runda var det tänkt. Det rundan varade i cirka tio minuter då det var fruktansvärt kallt ute. Såfort man andades så kände man hur allt snor i näsan bara frös till is. Det var ganska så obehagligt & äckligt!
hej, nu ska jag kolla på nyheterna & se vädret och hoppas på lite varmare grader!

JAG MÅR BRA & DET BLIR VACKERT!

Är nyss hemkommen från ett möte med lift personalen. Har gått igenom lite om evakuering från stolslift, vid vilken temperatur som liftarna stänger (-35grader), hur man gör när man spärrar av backar m.m. Fick även reda på att det vankas liftfest inom ett par veckor. Mycket spännande och roligt! Dagen idag har det inte varit lika kallt då det hållt sig runt 20 minus grader. Jag bönar och ber för att det ska bli vår imorgon då jag ska jobba i den kallaste liften i d alen. Nejmen, jag har ju klarat att jobba i minus 28 så det ska nog gå bra imorgon också, men lite kämpigt är det. Idag sov vi ganska länge då det var vår sista lediga dag denna veckan. Sen åkte vi in till Transtrands outlet på jakt efter nya varma vantar att jobba i. Men vi hittade inga alls, så vi begav oss till shopen i Kläppen som vi vet hade varma riktiga vantar! Men det märktes snabbt att man var sent ute med att köpa sådant i denna kyla som rått. De varmaste vantarna var slut.. Men vi får hoppas att vi kan hitta dem någon annanstans här uppe.
Snart är det alltså dags för vår andra evakueringsövning ifrån stolsliften. Inget jag kan ropa jippi åt då jag tycker att det är ganska läskigt att bli ned virad från den höjden. Men det gick ju bra förra gången så det gör det säkerligen denna gången med. Det känns bra att få testa på hur det känns. Och att OM det skulle hända under säsong att man kan ha en stor förståelse för gästerna och hur dem känner. Jag är ju faktiskt en person som lätt får panikångest över sådana situationer.
Ni som är lite nyfikna på hur det går till när man evakuerar från en stolslift, kan ju kolla på detta klippt som faktiskt är från idag, från idre fjäll.
http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/inrikes/article6392371.ab

NY ISTID PÅ INGÅNG?

för tusan. jag trodde inte att det kunde bli så här kallt typ. har kollat vädret varannan timme och hoppats på att kylan skulle ge med sig lite kommande dagar. istället får man höra att det kan och kommer antagligen att bli kallare (läs; kallare än 30 minus grader!) kommer att kunna gå upp emot en 40 minus grader. hur crazy är inte det? jag vill hem, jag känner en sån rädsla inför helgen då jag ska jobba utomhus i flera timmar. jag kommer inte att fixa detta. efter snart en vecka nerbäddad i en varm och god säng så har jag verkligen en skräckrädsla känsla (om det finns något som heter så?!) för de kommande dagarna. men jag får försöka lugna ner mig och tänka på den lediga dag som faktiskt återstår, jag ska vara inne hela dagen imorgon och bara njuta av all värme!
lovade familjen att lägga in lite bilder på vår ytterdörr. 
såhär ser det alltså ut på INSIDAN av våran ytterdörr. det är ju sjukt! tänk om det är tid för en ny istid...?!?!?!

VIN & YATZY

idag har det återigen varit en ganska slapp dag, men välbehövligt efter några dagars hemsk förkylning. nu känns det som att den gjort sitt för den här gången och jag hoppas det dröjer innan jag blir sjuk igen. dagen började med att vi låg kvar extra länge i sängen och njöt av sovmorgonen. sen åt vi resterna från tacopajen igår. i eftermiddags tog vi bilen upp till lindvallen för att checka experium och sälfjällstorget lite. inne på den lilla "gallerian" på torget satte vi oss ner för att avnjuta lite god fika. det blev varm chokladmjölk med grädde samt en god after eight kaka. efter det handlade vi hem lite saker från ica, bland annat fina choklad praliner och yatzy.
ikväll visar termometern -28 grader och vi ska lyckligtvis inte ut i denna kyla, vi ska bara sitta inne under ett stort täcke och kolla på paradise hotel och dricka ett glas vin eller två, äta lite praliner och spela lite yatzy. mycket mysigt!
jag saknar min familj mycket och hoppas att tiden ska gå snabbt tills jag får träffa dem igen. då blir det ett stort och långt kramkalas vill jag lova!
godkväll!

MONKEY

såg nyss den här lilla söta apan på aftonbladet! gud vad söt, jag vill ha en sån! något av det sötaste & gulligaste jag någonsin sett.
foto: jonas wahlström

35 MINUSGRADER

idag har jag sovit ut länge. och därefter plöjde jag resten av säsong ett av one tree hill. men...jag har faktiskt inte dåligt samvete över det då jag faktiskt är sjuk & då är det mer än tillåtet! :) men de där bilderna på lägenheten jag lovade blev ju aldrig av, men lovar att försöka fixa det de närmsta dagarna.
vi har precis ätit en supergod tacopaj och tittat på vädret. jag hoppas innerligt att de ljuger...men om det blir som de säger så kan det bli uppemot 35 minus grader här uppe de närmsta dagarna. jag som hoppades att vi hade haft tillräckligt med så kalla dagar. det som är bra är iallafall att vi är lediga tre dagar fram, så jag hoppas verkligen att kylan hinner komma men också försvinna innan det är dags för mig att jobba igen. 35 minus!! kan ni tänka er vad kallt? jag har änsålänge bara testat på hur det känns att jobba i 29 minus och det var ingen hit precis. jag ska be de närmsta dagarna om att temperaturen håller sig runt 10-15 minus.
nu ska jag och pojkvännen snart kolla på kenny starfighter & äta lite chips och dipp.
godkväll!

TIDEN

ligger fortfarande sjuk hemma i stugan. dagen har jag ägnat åt alldeles för många one tree hill avsnitt. men det är väl bara tacka för att man har boxarna att sysselsätta sig med när man är sjuk, då man förtjänar det som mest. jag har idag blivit väldigt nostalgiskt över att kolla på säsong ett av serien. åren var nog 2004 & 2005 när man var som mest besatt av den serien. började med att mina vänner och kära syster satt klistrade varje dag när det sändes på tv. men det tog inte många avsnitt innan även jag satt klistrad. detta är nog min tredje gång jag ser hela serien igen. men den är ju lika bra för det OM inte ännu bättre faktiskt!
även imorgon har jag anmält mig sjuk då jag fortfarande inte känner mig speciellt bra. efter morgondagen följer även tre lediga dagar för både mig och oskar, och vi bestämde nyss att vi ska ha myskväll imorgon med grönsaker & dipp. det blir så konstigt när man jobbar rullande schema, man håller inte alls koll på vilken dag det är och jag hade ingen aning om att det precis varit helg. så imorgon ska vi ha lite "fredagsmys"! :)
idag har jag även räknat ut att det är cirka femtio dagar kvar tills pappa och syster kommer hit och hälsar på. jag saknar dem så mycket och längtar något galet. men om tiden ska rusa iväg såsom den gjort den senaste månaden som kommer tiden gå fort tills de sitter här i vår stuga och myser med oss! :)
jag hoppas att jag kan bli frisk snart så att jag kan ta lite bilder och lägga in här. det hade ju varit kul att visa lite vart jag jobbar och hur vi bor. kanske att jag kan städa undan här hemma imorgon och ta lite bilder och visa er! kan ju vara nyttigt att pausa oth en stund för att sysselsätta sig med något annat.
just nu sitter jag och kollar på min fina och härliga arbetsplats på webbcamen. det ser så fint och härligt ut och jag längtar tills jag kan få befinna mig där igen, det är verkligen en fin arbetsplats!
här kan ni också kika på den http://www.webbkameror.se/skidkameror/klappen/skidkamera_klappen_2_640.php
nu ska jag ta och mysa ner mig i soffan med bf.
saknar min fina hund! nu när jag är sjuk är jag i extra behov av att mysa lite med henne, gos!

SNYGG GATUKONST FRÅN ÄLMHULTS TUNNLAR


FAST

andra dagen på det nya året och jag börjar med feber och en fet förkylning. längesedan jag kände mig såhär sjuk, har nästan glömt bort hur otroligt jobbigt det är att vara sjuk. skulle ha jobbat idag, men kände verkligen att det inte var någon ide med tanke på mitt sjukliga tillstånd. så här ligger jag ensam i vår stuga i dalarna. utan pengar på mobilen att kunna ringa någon och få lite "stackars dig reaktioner"! nejmen, att vara sjuk är ju så himlans långtråkigt. jag måste stoppa i mig piller efter piller för att orka med att ens vara uppe. nejusch för att vara sjuk! blir inget jobb för mig imorgon heller då jag tänker att det är bäst att kurera mig några dagar nu så jag blir riktigt frisk och slipper få återfall. oskar är iallafall på jobbet idag och han kommer väl hem och sisådär en timme. längtar verkligen! önskar dock att jag kunde överraska med att tillexempel ha städat hela stugan, men det är verkligen inget jag orkar just nu.
tittade nyss tillbaka lite i min blogg och läste lite vad jag skrev förnågot ett år från nu. januari 2009, herregud vad tiden går fort för när jag läser det jag skrev känns det inte alls speciellt längesedan. det är nästan lite läskigt att det går så pass snabbt.
just nu är jag mest avundsjuk på mamma som befinner sig i stockholm och pappa & syster som befinner sig i malmö. jag vill vara med. vill också befinna mig i en storstad. samtidigt som det är ganska mysigt att befinna sig så här i en lite stuga i dalarna. vi har en massa snö och graderna ligger runt -10 grader vilket är perfekt. änsålänge har jag inte ens åkt ett enda åk i backarna, det är faktiskt lite dåligt av mig. men såfort jag blir frisk och är ledig då ska det åkas!
ikväll hoppas jag på lite myskväll med film och lite mat med pojkvännen!
en bild på oskar som togs här i kläppen den 30 mars 2009 då vi var här på praktik!

FÖRSTA JANUARI TVÅTUSENTIO

det nya året firade vi in på sörnäs igårkväll. det blev en nykter kväll för min del då vi skulle upp och jobba tidigt idag. väl på festen fick jag taxi stämpeln direkt och tjänade ihop lite cash under kvällens turer. kändes ju skönt att få något ut utav att vara nykter en kväll som denna. det blev en lagom nyår för min del kände jag lite prat med trevliga personer, mys med pojkvännen och god mat. och eftersom att jag inte brukar har några förväntningar på nyårsaftnar så blev den alldeles lagom bra för min del! det blev fem timmar sömn inatt vilket var behövligt, men alldeles för lite för min del, därför ligger jag redan nu i sängen för att snart sluta ögonen och avnjuta åtta-nio timmars sömn! första dagen på det nya året börjar gå mot sitt slut. och dagen idag har gått bra, har jobbat i liften från halv nio till halv sju. ganska så trött är man efter en hel dag. nu är det bara tre dagar kvar sen är jag och oskar lediga i tre hela dagar, vilket är efterlängtat!! börjar känna mig förkyld och febrig, hoppas inte att det blir något värre, orkar inte vara sjuk nu!
godnatt & god fortsättning!

RSS 2.0