OSKAR LINNROS!

Hade en fin eftermiddag i Olofström. På en filt, med bästa syster, sol, vindruvor utan kärnor, ramlösa, naturgodis, chic! & veckorevyn & självklart Oskar Linnros i högtalarna! :)
.



JORDGUBBAR

Vädret var lovande och vi begav oss till Sölvesborg, Tredenborgs camping till farmor & farfar. Vi fick en kanondag. Vi var på all inclusive resa som jag kallade det. Vi låg och solade och fick serverat vatten & vattenmelon. När det var dags för mat ropade farmor bara på oss och vi behövde gå cirka tre meter till ett fullt dukat bord för att få avnjuta farmors superduper goda dillkött, sås & potatis. Underbart. Efter det blev det någon timmes solning till senare var det dags för en himla god sommar efterrätt, svenska jordgubbar, grädde & glass. Det blev även två dopp i det svenska havet, första gången i år. Inte likt medelhavet men skönt! :) Vi hade iallafall en toppen bra dag igår!
.
Idag gick jag den dagliga rundan med mormor, det var efterlängtat. Jag älskar våra morgonpromenader och allt som hör där till. En bra start på morgonen helt enkelt! :) Efter rundan har jag suttit och latat mig lite framför datorn. Senare blev det en tur ner till mormor & morfars gräsmatta för att ta lite sol. :) I eftermiddag bär det av till Olofström med syster & mamma för att checka in hur långt mamma har kommit på MC kortet. Spännande!
Jag börjar ställa in mig mentalt på att jag faktiskt ska börja jobba på torsdag. Efter drygt två månaders semester kan det ju behövas lite jobb och göra. Men just nu i detta vackra sommarsverige känns det sådär. Men det ska nog gå bra, pengarna börjar tryta så det är väl på tiden med lite jobb nu.

TRE

Imorgon har det gått en vecka sedan jag och systeryster beställde en spontan resa till Grekland. Det kommer nog förbli en av år 2010's höjdpunkter. Vi hade en super härlig semester nere på Kreta, utmed Chaniakusten. Vår resa gick så himla smidigt från det att vi åkte hemifrån Älmhult tidigt tidigt på tordagsmorgonen till att vi skulle checka in och in på planet. Att jag var så lugn på flygresan dit chockades både jag och Lisa av. När vi precis hade lyft tittade hon på mig med förvirrad blick och sa förvånad; vad lugn du är!! När jag väl bestämmer mig för att jag ska klara något så gör jag nog det ändå. Det var iallafall skönt & flygresan gick bra. När vi landade i tre timmar senare på Chanias flygplats började allt kännas så pirrigt. Nu var vi här, vi hade tagit oss hit, utan problem. Att det var 40 grader i skuggan och värmebölja när vi landade kändes bara härligt. När vi kom till hotellet gick vi bara in och slängde på oss våra bikinisar och begav oss ner till medelhavet. När vi väl kom fram så ville vi aldrig gå upp, havet var så himla skönt, allt var så himla bra och vi var så himla lyckliga. En semester med min älskade syster, det var något vi förtjänade. Resten av veckan bestod av god mat, mycket skratt, fint väder, och mycket mycket kärlek!
Jag är så glad att vi gjorde det här, det var ett stort steg för oss och vi växte på många plan.
.
Igår var det midsommarafton och jag var sådär lagom trött efter hemresan från Kreta. Alltså mindre sugen på att hitta på något alls. Men jag följde med pappa ner till Tredenborg där vi firade kvällen med farmor, farfar, faster & hennes man, kusin & hans tjej plus hela campinggänget. Det var en mycket fin kväll och egentligen så som midsommar ska firas, god mat, bra sällskap, mycket skratt, sol som värmde, och allsång.
.
Idag tog vi en ganska så lång sovmorgon, degade hemma tills klockan var fem sedan bestämde vi oss för att bege oss till Halmstad och äta gott. Vi tre är bäst på att göra sånna spontan resor och jag älskar det. Vi åker iväg, med hög musik och bra känsla och bara är. Underbart skönt och nyttigt. Det blev iallafall god middag på Harrys inne i Halmstad, mycket fint! Vi åkte sedan ut till Tylöhus för att titta på havet lite. Vi såg även Pär Gessle, coolt! haha.
.


KRETA!



VI BARA BOKADE!

Satt hemma igår, söndag, grått, blåsigt, kallt och lite allmänt tråkigt. Jag & syster drömmer oss bortom våra tillgångar. Spanien, Kroatien, Grekland! Amen vad härligt liksom, värme, medelhav, fina miljöer. Vi scrollar upp och ner, hit och dit och fram och tillbaka på flygresor och innan vi riktigt hunnit tänka igenom allt så säger en röst i telefonen; härmed bekräftas att vi mottagit din betalning för resan. Trevlig resa önskar Ving! Jag tittar på Lisa och vi gapar. Vad gjorde vi? Ska vi åka iväg, bara vi två? Till Grekland? I åtta dagar? PÅ TORSDAG?
.
Men vad häftigt. Vi bara bokade & nu är vi på så bra humör. Detta kommer bli så himla roligt. Ett äventyr. Ska bli så fruktansvärt kul att se hur vi klarar ut allt. Igår när vi skulle sova ropade jag över till Lisa; hur tusan ska vi klara oss i ett helt annat land om vi knappt klarar av Stockholm?! Men det kan ju inte bli mer än spännande. Jag är så himla taggad på det här.
Att vi råkade pricka in kanske den varmaste veckan är ju inte så fel heller. Dock har vi ingen aircondition på rummet är ju en annan femma. Herregud, 37 grader?

STUDENTER

Söndagar, sköna söndagar! Ligger helt utslagen med syster i soffan, det ser ut som en bomb har slagit ner runt oss. Hur kan två tjejer stöka ner så otroligt mycket på en kväll? Vi lyckas då alltid. Sen jag skrev sist har jag hunnit med att fira två studenter. I tisdags var det min vän Michaelas tur att få springa ut & bli fri från skolan. Vi åkte till Växjö, gick lite i affärer och åt gott på älskade Koh Thai. Klockan 3 befann vi oss på JohnBauer för att kolla på utspringningen. Alla var så fina, speciellt Michan! De åkte några varv runt stan och sedan fick jag äran att skjutsa hem den nygräddade studenten. Det blev en fin kväll ute i Långhult och vi blev de sista gästerna att lämna. Senare i veckan har jag motionerat en hel del, att ut och gå är nog det skönaste som finns. Vissa dagar är det de enda jag har gjort, gått och gått i regn och i sol.
.
I fredags var det Daniels student. Det var hur trevligt som helst hemma hos familjen Pellgaard, vilket det oftast är. Det var så längesedan jag var där, och det väcktes många fina gamla minnen. Trots att vädret inte var med oss någon gång under kvällen (ösregn i princip hela kvällen) så var den en himla bra kväll ändå!
.
Ikväll ska pappa kolla på KISS och jag kan väl bara erkänna att jag är ganska så avis. Men jag hoppas att han och Pär får en bra kväll. Och om pappa ska få ha en fortsatt bra kväll ska jag kanske ta tag i att städa upp lite här innan han kommer hem.

VOLYM

Jag njuter till fullo av mitt liv för tillfället. Börjar dagarna som vanligt med en lång runda med kära mormor, det är en sån härlig start på dagen! Att vara hemma själv trivs jag ofta bra med, ibland blir det lite ensamt. Men jag har så mycket att pyssla med så jag hinner knappt med allt innan någon är hemma igen. Ensamma dagar brukar betyda, ganska så mycket bra musik på ganska så hög volym. Så hög så att grannarna till och med kommer ner och klagar. Men vet ni vad?! Jag bryr mig inte ett skit, höjer snarare ett hack istället! Herregud, det är mitt på dagen, mitt i veckan? Idag har det regnat en hel del ute men det är ganska mysigt. Har mest suttit i bilen hela eftermiddagen/kvällen, mysigt. Jag och syster tog en fika i byn, sedan skjutsade vi Kitten till maxi. Vi handlade mat och begav oss hem för slapp framför tv och god mat. Klockan åtta åkte vi ner till maxi igen för att hämta Kitten igen som jobbat klart. Vilket härligt jobb hon har ändå, doft av jordgubbar och sommar.
.
Imorgon är det återigen dags för studentfirande. Det är fina M som äntligen ska få ta studenten. Jag och syster åker upp till Växjö för att titta på när de glada galna studenterna springer ut och efter det blir det studentskiva i långhult. Jag kan bara hoppas att vädret blir någorlunda, lite varmare och lite mer uppehåll hade varit great!
.
Snart är det onsdag, vilket innebär att Oskar Linnros skiva släpps, förväntansfull, ja!

B.Y.O.B (kan ni ens tänka er?)

Jag har haft en underbart bra vecka! Sist jag skrev var jag lite orolig när jag skulle ge mig iväg på egen hand till Vimmerby. Men det visade sig gå bättre än förväntat och jag tog mig fram utan problem. Hämtade upp Amanda på världens minsta tågstation skulle jag tro. Vi begav oss senare till Astrid Lindgrens värd för att träffa tjejerna, Emma & Rebecca! Jag och Amanda fick frikort och blev som barn på nytt, en sån häftig park det är. När tjejerna jobbat klart satte vi oss i Rebeccas gröna fara och började vår roadtrip till Borås. Allt var så bra, bra sällskap, bra musik och perfekt väder. Väl i Borås landade vi hos Bex i hennes fina hus som låg på sjötomt. Fin fint! Det blev god mat och lite stress drickande då vi bestämt oss för att gå ut och göra Borås. Det blev en fin utekväll med mina fina sälen tjejor. Vi deckade sedan och gick upp i hyfsad tid dagen efter för att ta buss till Göteborg & Liseberg! Så bakis drog vi oss in till Götlaborg och redo (läs; illamående!) för karuseller. Det var längesedan jag var på ett nöjesfält för att åka attraktioner och jag var lite nervös över vad jag skulle våga åka. Men i sällskap med dessa tjejer var det ingen tvekan om att vi skulle börja åka de värsta med en gång. Jag hängde bara efter som en liten svans och hann inte riktigt tänka mig för vad jag egentligen gett mig in på. Så satt jag där i Balder med Emma vid sidan av mig och bara kände hur jag ångrade mig, men det var ganska mycket försent som Emma så glatt talade om för mig. Jag bet ihop och höll ögon stängda under hela tiden. Haha. Men efter några åk i de värsta så vande jag mig och fick liksom de andra lite kickar av det. Vi hade en helt fantastisk dag på Liseberg! Vi tog vid tio tiden en buss tillbaka till Borås och somnade gott efter en film. På måndagen bestämde vi oss för att shoppa loss lite i Borås och det var även det en helt fantastisk dag men en hel del inhandlat för min del. På kvällen bjöds det på fin middag hemma på lyckovägen i Borås. Efter det tog vi åter den gröna faran och började vår resa tillbaka till Vimmerby. Mycket skratt och härligheter. Det är ena fina tjejer de där tre! Jag är så glad att jag fick tillbringa helgen med er, mycket glädje & lycka!
.
Jag klarade mig hem till Älmhult på tisdagen och jag hann med att göra ett besök hos arbetsförmedlingen och åter ringa lite viktiga samtal. I veckan senare har jag gått min vardagliga runda med kära mormor på morgonen. Jag sov även över hos mormor en natt och det var så himla mysigt. Det kändes som att jag var riktigt liten igen och jag blev så ompysslad. Äkta kvalitetstid! Jag har även hunnit med att sola mig grisrosa under sommarens första fina sol dagar.
.
Igår åkte jag ut till Långhult för att besöka en gammal god vän, jag är så glad att jag har henne så det finns inte! Det kan gå dagar, veckor, månader, år innan vi hörs men såfort vi ses eller hörs är vi på samma plan ändå och det uppskattas något otroligt! Igår var det även studenternas dag här hemma i hultet. Och jag kan väl bara erkänna att jag än en gång lite ångrar på att jag inte tog studenten i Älmhult, det är liksom något speciellt. En hel fotbollsplan full med folk, hög musik och ja det är himla mäktigt bara. Marschen till torget är också något speciellt med. Men jag njöt av att se alla glada studenter och kände mig riktigt taggad hela dagen. Vi åkte ut och firade fina Jesper ute i Bökhult. Det var glatt humör och lyckliga stunder. Senare på kvällen begav jag mig med mina studenter till Speak Easy och släppte loss, och jaaa, jag gillar ändå älmhult på något sätt. Det är ibland en sort hat-kärlek men gud vad roligt jag hade det igår. Fina vänner, fina minnen som kommer tillbaka. Att det verkligen var en sommarkväll igår gjorde bara det hela så mycket finare. Vandrade stakande hem över viadukten tidigt imorse när solen höll på att gå upp. Det blev lite skrapsår på knäna och sådär men det hör väl till? Det var så härligt, jag är så glad och lycklig just nu och sprudlar av glädje. Allt i mitt liv känns just nu så himla bra faktiskt! Att jag vaknade upp lite mindre välmående idag, skrattade jag faktiskt bara bort & det kändes underbart!
.
Idag kom älskade pappa hem från Kina med lite fina skor till mig och syster. Vi tog sedan bilen ut för att avnjuta riktigt god och fin mat ute på Möckelns näs. Jag älskar er!
.
Jag hoppas att mer fina veckor väntar i sommarens härliga dagar! Tack för alla som gjorde denna veckan till den bästa! ♥

RSS 2.0