ÅRSRESUMÉ YEAH

Då var det dags igen. Ett helt år har gått och rikare på erfarenheter är jag. Tuffa och bra. Men måste nog säga till största delen bra. År 2011 firade jag in i mitt kära Kläppen. Kan ju inte för mitt liv förstå att det är ett helt år sedan jag stod där, i kön in till club crane och var så full att jag trodde jag kunde använda mitt personalkort som vip. Men vad jag minns så hamnade jag plötsligt först i kön med det, förlåt till alla er som störde sig på mig den natten, det hade jag också gjort! Jag blev lite för onykter för mitt eget bästa och det slutade så illa att jag hamnade ensam först på en efterfest med en indier i en mörk stuga. Jag flydde i panik därifrån och ut i en snöstormskaos jag sent kommer att glömma. Men jag överlevde, visst hade jag ångest dagen efter när jag kom hem kall och blöt i en taxi ensam till fiskhuset. Januari fortsatte i ganska galna spår. Jag flyttade från fiskhuset till dalstugan vilket var en skön lättnad för många av oss. Bosatte mig i ett uberlitet rum där jag trivdes som fisken i vattnet. Det var utekvällar på club crane och harrys och limousinåkning, skratt och fniss i liften, personalfest som hette duga, tjejmiddagar i tandö, vuxendagis i barnstugan och så himla mycket mer!
.
Februari kom och var lika kall om inte kallare än januari månad. Det blev ett antal resor till Mora av många roliga och bra och spännande anledningar. Det var den årliga fondeumiddagen på toppen med bandvagns åkning och häng med bra personal, det var även en efterlängtad liftfest med rocktema & jag stormtrivdes i min mötley crue tröja. I slutet av februari hämtade jag upp min kära lillasyster som kom för att spendera lite tid med mig, vi var på saunavärld en helkväll och bara myste, en dag åkte vi stolslift och fikade och tog oss upp på berget, efter någon dag i fjällvärlden begav vi oss på roadtrip från sälen till stockholm, vi körde och hade det trevligt i bilen som vanligt. Hamnade i Abrahamsberg och dagen efter begav jag mig till Gröna Lund för en arbetsintervju. Jag hade underbara dagar i storstaden med min fina familj innan jag lämnade dem och jag och audin begav oss tillbaka till älskade kläppen!
.
I mars fick jag beskedet om att jag fått jobbet som cafébiträde på Gröna Lund, jag skuttade av glädje men fick lite panik över min lögn om att jag hade boende i Stockholm och fick brott att fixa det snabbt. Men allt löser sig ju alltid och gjorde även denna gången. I slutet av mars fick jag även min första riktiga skada, en hjärnskakning av en liten kille som åkte in i mig när jag stod och jobbade, läskig känsla, men efter några dagar var även den smärtan över, och vad jag vet så är jag fortfarande ganska ok i huvudet?! :)
.
I april förde jag aldrig några anteckningar, men vad jag vet så var det bara fest hela månaden i princip. Våren började komma och det blev riktigt varmt, så vi solade oss rejält bruna och härliga. Kunde inte avsluta med en bättre månad, så roligt vi hade. Vi hade tusentals grillkvällar och satt ute sent. Avslutningsmiddagen var underbar och minnesvärd! Och dagen kom tillslut då jag satte mig i bilen för att köra hem. Alldeles ensam i en bil för att lämna något så älskvärt. Och jag grät den morgonen, jag grät så jag fick köra åt sidan för att ta mig samman. Tack för alla fina minnen, jag kommer sakna och sakna resten av mitt liv. Tack alla människor och allt ni gett mig, nya möjligheter och ny energi och kärlek. Har sagt det för, men dalarna in my heart, kanske tredje gången gilt någon gång. För vem vet?!
.
I maj kom jag hem och träffade efterlängtade och festade lite för hårt för mitt eget bästa. Jag packade sedan om min väska till sommar och nya äventyr. Tog bilen och syrran med mig upp och flyttade upp till björknäs, nacka, stockholm hos en 60+ man och hans hund. Han var intresserad av cyklar och samlade delar och byggde nya. Trevligt, men vi sa aldrig mer. Mer än hej och hejdå. Det var en konstig känsla, för där bodde jag. I ett av hans rum. Jag kom hem en runda för att besöka Granada för första gången i mitt liv, det var en upplevelse i sig som jag har förträngt hur den urartade och slutade, men jag har hört att det är så man ska göra för att passa in? Jag gick även på en otroligt fin tillställning som fick mig att minnas mycket fint, tess tack för allt du gav i min tidiga tonår och tack för att du gjorde det du gjorde, gabriel du finns i mina tankar ofta! I maj var jag förvirrad över hösten och jag ansökte till kurser till högskola? Jag? Jag vet inte ens om jag kom in eller inte, för jag försod inte hur jag skulle kolla? Men jag gjorde det iallafall...Jag lärde mig även en ordentlig läxa, då jag insåg att jag inte är barn längre, den insikten fick jag när jag fick betala halva min plånbok till tandläkaren. Vad tusan ska man bli vuxen för?
.
Första sommarmånaden kom, juni. och jag jobbade och fick fina nya vänner. Gröna Lund var spännande och Stockholm glänste. Det var pubkvällar på lejonbacken, taxiresor till slussen, utekvällar som inte slutade förrens sent sent på morgonen, men jag älskade det lite, att sitta på en båt till solen gick upp för att sedan köpa mat på mc och ta morgonbussen hem och möta normala människor som skulle till jobbet. Det var en specielkänsla. Men någonstans mitt i allt så längtade jag hem, hem till småland och vänner.
.
Jag fortsatte att jobba i juli men hemlängtan tog över ganska snart och jag bestämde mig för att ta mig hem. Jag tackade stockholm och allt det gett mig, nya vänner, nya möjligheter och fina minnen, verkligen! Packade och sa inte ens farväl till mannen jag bott hos, oansvarligt, jag skulle väl vara lite vuxen iallafall?
Kom hem och började jobba i Osby kommun, lärorikt på alla plan! Jag fyllde även 21 och borde ha blivit ännu mer vuxen men blev istället som en liten fjortis och festade satan hela resten av året. Avslutade juli månad med en uberfin festival i rasslebygd med ett underbart camp, tack till alla, jag hade the time of my life typ!
.
Augusti jobbade jag som aldrig förr men tjänade även bra med cash som sedan kom att behövas för att forsätta leva festliv med nyfunna crazy vänner! Sen kom ett tungt besked om att lillasyster hade gjort ett val om att flytta till storstaden när jag precis flyttat därifrån. Och jag har alltid varit den som lämnat så det var tungt att bli lämnad. Men jag unnar henne, av hela mitt hjärta och själ. Hon förtjänar det bästa och en storstad var det hon behövde! Augusti avslutade vi med en ännu galnare fest på klaffbron med maskinen & björnstammens efterfest. Det var en helgalen kväll som slutade tidigt på morgonen i hässleholm då finaste daddy kom och hämtade hem alldeles för fulla döttrar.
.
I september var jag kär i kärleken och levde lite för det. Jag fortsatte och festa galet. Men det kostar att festa när du trollar med sinnet som petter säger. Och jag insåg väl lite och taggade ner lite. Ja, lite iallafall. Men hade en fantastisk resa till Göteborg med fina vänner och älskade fantastiska magnifika Håkan Hellström! Jag var även på yttre vång #5 & insåg vilka talangfulla vänner jag har, inspiration!
.
I oktober händer det grejer, då fick jag nyckeln till min första egna lilla lägenhet. En etta på göingegatan i Älmhult. Och återigen var det väl tänkt att jag skulle ta på mig vuxenrollen lite mer? ÅÅ detta tjat om detta vuxna. Kanske jag borde inse att jag aldrig blir det, aldrig blir den som jag tror. Jag trivs ju såhär så varför försöka med något liksom? Det var ett tungt farväl till maskrosen som varit det som under tre hårda år känts som mitt enda hem. Men det gick, för allting går! Britney Spears stod på Malmö arena och kul är det väl att jag och Hanna stod och såg på. Blev liten igen och mindes alla dessa gånger man stått framför spegeln och ormat sig och haft en hårborste i handen och sjungit till en av hennes låtar! I oktober fick jag även besked om att jag fått jobb på min favoritrestaurang vapiano som skulle öppna i Malmö. Ett glädjebesked jag sent glömmer då det var över 1000 sökande. Lämnade oktober med en grym halloweenfest hos våra vänner på Ekudden! Löööövely.
.
November fortsatte att fira lite halloween med lite för mycket alkhol men roliga fester. Jag besökte Stockholm igen efter att ha skillts åt lite som ovänner, men vi fann varandra igen. Och allt är bra mellan oss. Hade det underbart bra med Lisa och Mamma. Kom hem och fortsatte festa lite och började på Vapiano i Malmö. Hade fina kvällar hos Lina och Sibbe och tänkte att det nog faktiskt skulle gå med ett jobb så långt iväg. Hade en grym vip öppning och insåg nog aldrig riktigt då vad jag faktikst var med om, en nyöppning av en fin restaurang i en storstad, ballt.
.
Och som kom december med decemberkärlek. Och jag blundade för allt och levde på moln. Fest i Malmö och avslutat jobb på Vapiano. Det passade inte i mitt liv just då. Nya bekantskaper, jag aldrig kommer glömma. Givande, sårande, glädjerikt, och så mycket annat. Insikt i hur delar av vuxenlivet skulle kunna komma att se ut i en framtid. Drömmar och girighet. Naivt och kanske en aningen dumt. Men återigen lärorikt! Som avslutas med att jag jobbar på ett lager i jobbebyxor och tar i med mina bara händer.
.
Det har återigen varit ett bra år! Med mina reflektioner, mycket nya vänner för livet förhoppningsvis, mycket nya erfarenheter, mycket kärlek och påbyggning av redan starka relationer. Och jag inser väl bara efter hela denna uppsats hur mycket jag älskar allt folk jag har omkring mig. Jag har inget att deppa för, inget alls egentligen. Mina val som räknas, mitt liv är mitt eget, jag äger min tanke och tid och jag ska inte låta någon ta det ifrån mig! Jag är frisk och jag har precis all tid i världen att leva, mitt liv har ju precis just börjat, jag ska forma det jag vill forma och jag ska lyckas, sikta högre än högre och leva livet! Och all musik som givit mig styrka, glad som ledsen, det är underbart! 2012, du är mitt år. Välkommen in med nya möjligheter, relationer, musik och allt du har att ge mig och min värld!

SÅ LÅT OSS PASSA PÅ ATT VARA KÄRA NU

Imorgon får jag finbesök från storstaden. Alltså viktigt folk, alltså fint folk. Så ikväll städar jag som aldrig förr i min lilla etta. Bästa elektron på så går det undan utav bara den. Som jag har längtat efter dem, ska bli underbart att få ha dem i min närhet igen. Daddy saknas nu under julen men jag unnar honom det bästa då han befinner sig på sri lanka denna julen. Jag har förövrigt varit sämsta dottern nu sen du åkte, ber om ursäkt för dålig kommunikation och nårbarhet. (JAG SAKNAR DIG MER ÄN DU TROR!!!) Det gör jag till alla som haft svårt att nå mig på en tid nu. Det har varit mycket och jag är nog virrigast i världen just nu. Är det verkligen JULAFTON på lördag? Var är snön? Var är stämningen? Det ser så annorlunda ut för mig denna vintern att jag tror att det har med det att göra. Men jag accepterar och ser på allt positvit som hänt sista tiden här hemma. Nya vänner, roliga planer, energi och jobbmöjligheter. Det är egentligen inte alls lika farligt som jag trodde att jag sitter där jag sitter nu. På en grön matta i mitt faktiskt första egna "vardagsrum" och peppar för kommande dagar. Imorgon, julafton, juldagen, annandagen och mellandags rea och sist men inte minst nyårsafton. Och jag slår vad om att det kommer bli det bästa, jag vill verkligen undgå en ångerstfylld nyårsdag detta året! Och jag tror mig veta att jag lyckas!
.
Nu sista ryket med städningen. Känn min energi!

BARA SÅ LÄNGE DET FINNS STJÄRNOR ÖVER OSS

Du ger mig två söndagar i rad med så mycket mer.
36 timmar med någon som inte kan koka ägg.
En slags gemenskap då jag inte kan koka potatis.
Du som inte bryr dig om öl, rödvin och cigaretter inte tillhör vid den tidpunkten en söndag.
Du som spelar piano lätt på min höft.
Du som viskar vackra kittlande ord i min nacke.
Du som lugnar min själ och får mig att skratta.
Ingen garanti, inga lovord men det vi har nu är njutbart.

DET VAR HAN SOM VILLE KYSSA MIG!

Letar efter något att säga, som kan ändra allt. Något mer än det jag redan sagt?
.
Snart ska jag bege mig ner till Lina och fina Malmö. Jag ska jobba fyra kvällar på Vapiano & ha en lång weekend hos Lina och Sibbe! Fantastiskt skönt ska det bli. Jag behöver sysslesättning, något att göra, något som skingrar mina tankar. Även om du alltid finns där någonstans...Jag går på alla k-brunnar, som om jag vore 13 år igen. Vad har du gjort med mig?
.
PUSS

RSS 2.0